Užice - Iako se juče očekivalo da će vlasnik užičke „Rakete“ Miloš Radenković saopštiti kako će ta firma, čiji su radnici već duže vreme u štrajku, rešiti brojne finansijske probleme, on je radnicima poslao dopis u kome zahteva da se proda deo „Raketine“ imovine i navodi da više neće dolaziti u Užice.

Štrajkači odbor „Rakete“ najavio je za danas zbor svih radnika četiri sestrinske firme, jer su nezadovoljni dopisom koji im je poslao većinski vlasnik.

- Na osnovu dogovora postignutih u subotu, trebalo je da dobijemo Radenkovićevu studiju sa garancijama da ćemo prevazići nagomilane probleme. Međutim, većinski vlasnik, umesto da nam saopšti kako će isplatiti zaostale zarade, deblokirati račun i namiriti sve prispele obaveze, poslao je samo dopis u kome zahteva prodaja dela „Raketine“ imovine, odnosno placa u Krčagovu. Ne da nismo dobili nikakve garancije, već ni iole ozbiljan elaborat. Miloš Radenković nas je obavestio da više neće dolaziti u Užice iz bezbednosnih razloga, i da funkcionisanje „Rakete“ prepušta personalu koje sada vodi preduzeće - kazao je za „Blic“ član štrajkačkog odbora Srđan Milanović.

„Raketini“ autobusi saobraćali su i juče po redukovanom redu vožnje. Štrajkači navode da se trude da redukciju pojedinih relacija građani što manje osete i ističu da je za sada prioritet održati linije za prevoz đaka i radnika.

U Opštinskom tužilaštvu juče je počela istraga protiv četiri funkcionera preduzeća „Raketa - putnički saobraćaj“ zbog sumnje da su zloupotrebili ovlašćenja u privredi. Predsednik Upravnog odbora Ratomir Jočić, članovi ovog tela Đorđe Kerić i Željko Šišić, kao i finansijski direktor Nada Đurović sumnjiče se da su dozvolili da novac zarađen od prodaje autobuskih karata bude prebačen na račun „Raketa - autoprometa“. Zbog istog dela vodi se istraga i protiv sada već bivšeg direktora Boška Dikovića koji se od pre dve nedelje nalazi u pritvoru.

Izvor


Vezani članci

Radnici užičke „Rakete“ blokirali put do Zlatibora (30. 4. 2006)

Vozači "Rakete" priterali vlasnika uza zid (30. 4. 2006)

Užička „Raketa“: direktor u apsu, radnici u štrajku (19. 4. 2006)

Štrajk radnika užičke „Rakete“ (1. 4. 2006)