Beograd - Telo Zvezdana Todorovića (42), radnika obezbeđenja Luke Beograd, koji je u četvrtak oko četiri sata ujutro, automobilom "golf"(BG 483-425) sleteo u vodu pristaništa Luke, pronađeno je juče oko 15 sati. Posle potrage ronioca Rečne policije, njegovo telo je pomoću sonara Luke Beograd, otkriveno na dubini od deset metara, izvučeno, a zatim prevezeno na Institut za sudsku medicinu radi obdukcije.

U potragu su bile uključeni pripadnici Žandarmerije i Specijalne antiterorističke jedinice. Oni su u petak pronašli i izvadili automobil, međutim, u vozilu nije pronađeno telo Todorovića. Operaciju pronalaženja tela tada su preuzeli ronioci Rečne policije, koji su posle nekoliko sati u mutnoj vodi, na deset metara dubine, napipali telo i izvadili ga iz vode.

U preduzeću Luka Beograd bili su revoltirani izveštavanjem pojedinih medija zbog spekulacija da je Todorović izvršio samoubistvo sletanjem u vodu jer se posle 20 godina rada, našao na spisku radnika kojima preti otkaz. Inače ovu verziju iznelo je nekoliko kolega Todorovića koji su želeli da ostanu anonimni.

Todorović, koji je bio je na bolovanju, dovezao se oko četiri sata posle ponoći do luke. Tu se sreo sa kolegama, koji su u tom momentu kuvali kafu, pa im je rekao da stave kafu i za njega. Zatim je izašao kako bi otišao do svog automobila, ali nije rekao kolegama zašto ide do vozila. On je upalio motor, pokrenuo svoj "golf", posle čega se, sa ugašenim svetlima zaleteo preko nasipa i pao u bazen. NJegove kolege su odmah pozvale policiju, a kasnije su ispričali da ih je Todorović pozvao iz automobila i rekao im da će se ubiti, a zatim prekinuo vezu.

Izvor