23. jun:

PANČEVO - Radnik pančevačke "Petrohemije" Zoran Stošić (39) otrovao se etilenom na radnom mestu i preminuo na putu do bolnice. Nesreća se dogodila juče ujutru oko 7.15 časova, prilikom obavljanja poslova u skladištu fabrike "Etilen".
- Učinilo mi se da je posao trajao nešto duže nego obično. Pomislio sam da mu se možda nešto dogodilo, otišao sam da vidim i pronašao ga kod rezervoara u beživotnom stanju - kaže Radislav Spasić, vođa smene.

Pokojni Stošić bio je obučen po propisu, imao je zaštitno HTZ odelo, a stručne službe i nadležni organi utvrdiće uzrok nesreće. Istražni sudija naložio je obdukciju. Prema rečima tehničkog direktora Ljubenka Martinovića, rano je govoriti o nesreći trovanjem.

- Zoran Stošić je bio smenski radnik, nije bio u remontu. Radio je na poslovima provere skladišta rezervoara. Rano je govoriti o tome da je trovanje etilenom prouzrokovalo smrt, jer je bio kompletno opremljen i po propisu zaštićen odelom. Treba sačekati nalaz obdukcije. Tokom prepodneva još jednom radniku je pozlilo i zbog gušenja je prevezen u bolnicu - rekao je Martinović.

Radnik Stoiljković Bratislav, kome je pozlilo, nalazi se na prijemnom odeljenju pančevačke bolnice, gde se rade detaljne analize, posle kojih će se znati i prava dijagnoza.


26.jun

Nove informacije:
PANČEVO - Zoran Stošić (39), radnik "Petrohemije" iz Pančeva, umro je od posledica trovanja na radnom mestu. Uzorci organa poslati su na VMA kako bi se uradila dodatna toksikološka analiza aparatima koje pančevačka bolnica nema. Nalazi će biti gotovi za mesec dana.

Nesreća se dogodila u sredu dok je Stošić obavljao poslove provere skladišta rezervoara i merio nivo pirolitičkog benzina. Vođa smene Radislav Spasić primetio je da Stošića nema duže vreme od uobičajenog, pa je otišao da ga potraži. Pronašao ga je pored rezervoara u beživotnom stanju. Preminuo je na putu do bolnice. Stručne službe "Petrohemije" i nadležni organi utvrdiće uzrok nesreće. Zoran Stošić je radio od 1989. godine. Sahranjen je na groblju u rodnom Glognju.


6. jul

Nove informacije:
Radnik pančevačke "Petrohemije" Zoran Stošić, koji je pronadjen mrtav u pogonu Etilena 22. juna, prema obdukcionom nalazu umro je od posledica trovanja nepoznatom hemikalijom, saopštila je danas portparol Opštinskog suda u Pančevu Vesna Vuković. "U nalazu obducenta dr Djordja Ciganovića stoji da je Stošić umro nasilnom smrću usled trovanja, za sada nepoznatim, hemijskim sredstvom unetim uglavnom, preko disajnih puteva i pluća. Do okončanja toksikoloskih analiza ne može se precizno reći o kojoj je hemikaliji reč", navela je Vukovićeva. Obdukcijom je utvrdjeno da je preminuli pre smrti bio potpuno zdrav bez ikakvih patoloških stanja kao i da nije bio pod uticajem alkohola. Zoran Stošić (1966), nadjen je 22. juna u ranim jutarnjim satima bez svesti na vrhu jednog od rezervoara sa pirolitičkim benzinom gde je otišao u rutinsku kontrolu nivoa te tečnosti.