Beograd - Sava Marčetić (59) poginuo je juče prilikom pada sa građevine u zemunskom naselju Plavi horizonti. Marčetić je zajedno sa još dvojicom radnika radio na izgradnji jedne od porodičnih kuća u ovom naselju, kada je, iz za sada još neutvrđenih razloga, pao sa prvog sprata i na mestu ostao mrtav. Kako se na mestu nesreće moglo čuti, pretpostavlja se da je Marčetiću pozlilo zbog srčanog udara i da je zbog toga pao sa građevine, a tačan uzrok smrti biće poznat posle obdukcije u Institutu za sudsku medicinu.

Marčetić je drugi radnik koji je u poslednjih sedam dana izgubio život na beogradskim gradilištima. Pre samo šest dana, u utorak 25. jula, poginuo je Vojislav Todorović, radnik na gradilištu na uglu ulica kneza Višeslava i Ratka Mitrovića, u naselju Cerak. Prema prvim saznanjima, i Todorović je, dok je radio na gradilištu, doživeo srčani napad, zbog čega je pao sa visine od oko sedam metara i na mestu ostao mrtav.

Pored Todorovića, tada je nastradao i Slađan Georgijev, koji je zadobio teške povrede glave, pošto su na njega pale grede koje je zajedno sa Todorovićem montirao u trenutku nesreće. Prema prvim saznanjima, nijedan od ovih nastradalih radnika nije nosio opremu koja je propisana pravilima o zaštiti radnika na radu.

Izvor