Samostalni sindikat metalaca centralne Srbije učestvovaće u protestu 30. aprila u Beogradu, koji je najavila uprava ovog sindikata.

To je odlučeno na sastanku sindikata najvećih firmi metalske industrije: "Zastava" (Kamioni, Automobili, Namenska) i "Filip Kljajić" iz Kragujevca, "Prva petoletka" iz Trstenika, "14. oktobar" iz Kruševca, "Kablovi" iz Jagodine, "Ju es stil Srbija" iz Smedereva i "Goša" iz Smederevske Palanke.

- Iz ovih gradova organizovano će da pođe najmanje 25 autobusa sa hiljadu i po metalaca - kaže Božidar Todorović, potpredsednik Sindikata metalaca Srbije. - Slične odluke biće donete u Novom Sadu, Nišu, Čačku i drugim centrima metalskog kompleksa, tako da će nas u Beogradu biti oko deset hiljada.

Prema najavama koje stižu u Sindikat metalaca Srbije njima će se u protestu pridružiti sindikati tekstilne industrije i proizvođača poljoprivredne mehanizacije i oprema.

- Okupićemo se na Trgu Nikole Pašića, u dvanaest sati. Odatle krećemo u protestnu šetnju do zgrade Skupštine Srbije, a zatim do Republičke vlade. Želimo da razgovaramo sa predstavnicima Vlade i da im uručimo pismene razloge našeg nezadovoljstva - najavljuje Todorović.

Izvor