Kragujevac - Službenica kragujevačke pošte povređena je kada se srušio Plafon u šalterskoj sali, izjavio je juče pomoćnik direktora za poštanski saobraćaj Dragoš Miljković. Miljković je novinarima rekao da je povređena službenica zbrinuta u Urgentnom centru i poslata na kućno lečenje. On je rekao da su nadležni zatvorili obe šalterske sale u novoj zgradi Pošte zbog opasnosti od novog rušenja.

- Prava je sreća što je plafon pao u sredu pred kraj radnog vremena, oko 18,30 sati kada je u sali bilo manje ljudi - rekao je Miljković i naglasio da je i ranije bilo problema sa kvalitetom radova u novoj pošti.

Zbog sigurnosti radnika Pošte i građana nova poštanska zgrada juče je bila zatvorena, a pojačan je rad poštanskih šaltera u centru grada i u okolnim naseljima. U novoj pošti, koja je otvorena tačno pre sedam godina, radile su dve šalterske sale sa ukupno 25 šalterskih mesta kroz koje dnevno prođe od 3.000 do 4.000 Kragujevčana. Kako je najavljeno, rad šalterskih službi biće već danas organizovan u prostorijama stare pošte koja je tik uz novu.
Uprava kragujevačke pošte tražiće ekspertizu kvaliteta izvedenih radova na novoj zgradi i o tome je obavešteno poslovodstvo u Beogradu. Radove u novoj pošti izvodila je beogradska firma "Enjub".

Izvor