VRBAS - Dvojica radnika Industrije mesa "Karneks" iz Vrbasa teško su povređena prilikom jučerašnje eksplozije koja se dogodila u mašinskoj radionici u krugu ove fabrike. Nakon eksplozije došlo je do požara koji je brzo lokalizovan.

Povređenim radnicima Aleksandru Martiću iz Bačkog Dobrog Polja i Čedomiru Bojoviću iz Savinog Sela prva pomoć ukazana je u Opštoj bolnici u Vrbasu, a odmah zatim prebačeni su na Vojnomedicinsku akademiju u Beogradu.

Prema rečima Vesne Zeković-Marković, istražnog sudije Opštinskog suda u Vrbasu, koja je zajedno sa javnim tužiocem Vidakom Dakovićem obavila uviđaj, „do eksplozije je došlo oko 11 časova, u trenutku kada je radnik Martić aparatom za varenje vršio opravku na jednom teretnom vozilu. Na mestu eksplozije i izbijanja plamena našao se i radnik Čedomir Bojović i oni su zadobili teške opekotine“. U Opštoj bolnici su nam rekli da su obojici povređenih radnika ugrožene vitalne životne funkcije.


Nove informacije:
Čedomir Bojović (45) iz Savinog sela koji je juče povređen prilikom eksplozije u radionici za popravku motornih vozila Industrije mesa “Karneks” u Vrbasu, preminuo je juče na Vojno medicinskoj akademiji u Beogradu.
Preminuli radnik “Karneksa” Čedomir Bojović je oženjen i otac je dvoje dece. Eksplozija u “Karneksu” dogodila se u ponedeljak a tada je povređen i Aleksandar Martić iz Bačkog Dobrog.