U nesreći na radu, koja se dogodila jutros oko 8 časova, na gradilištu u ulici 27. marta br. 12 u Beogradu, poginuo je Bojan Spasić rođen 1978. godine dok je Batica Jovanović lakše povređen.

Do nesreće je došlo kada je popustio deo armirano-betonskog zida uvodnice konstrukcije za obezbeđenje temeljne jame, u momentu kada je uz njega obavljan mašinski iskop zemlje. Povređeni radnici radili su na razupiranju dela zida koji se nalazio na dubini od 1,30 metara ispod nivoa terena i koji je usled pomeranja prignječio radnike, a zatim je došlo do obrušavanja dela temelja i zida susednog objekta.

Uviđajem inspektora rada iz Inspektorata za rad utvrđeno je da prilikom izvođenja radova nisu bile primenjene posebne mere zaštite pri izvođenju građevinskih radova, a inspektor rada na licu mesta doneo je usmeno rešenje o zabrani rada zbog neposredno ugrožene bezbednosti i zdravlja zaposlenih. U momentu obavljanja uviđaja niko od odgovornih lica za izvođenje radova nije zatečen na gradilištu.

Stradali radnici bili su angažovani u GZR Petar Mladenović iz Vlasotinaca, a investitor radova je Aleksandra Radovanac iz Beograda, saopštilo je Ministarstvo rada i socijalne politike.

Izvor