Kako je najavljeno, protestna kolona će krenuti u podne od Topčiderske zvezde, preko Nemanjine i Ulice Srpskih vladara, do Skupštine grada. Predsednik Udruženja neregistrovanih i registrovanih taksista Predrag Pezerović izjavio je za B92 da će taksisiti štrajkovati dok im grad ne izda dozvole na osnovu presude Ustavnog suda.

"Mi smo lica sa liste čekanja koja su ispunila sve uslove za obavljanje taksi delatnosti sem Člana 6. Tačke 7 koja se odnosi na dovoljan broj taksi vozača u tom trenutku, tadašnje odluke o auto taksi prevozu", kaže Pezerović.

Međutim, on dodaje da je ta odluka, koja je ograničavala broj taksista u Beogradu, proglašena nezakonitom i neustavnom.

"U tom trenutku sva lica sa liste čekanja su ispunila sve uslove za obavljanje taksi delatnosti, a uslovi su bili sledeći – morali smo da uložimo velika materijalna sredstva da bi uopšte bili na famoznoj listi čekanja i kada je ispunjen i taj poslednji uslov, gradski moćnici evo već četiri godine zavlače ove ljude i ne upisuju ih u registar gradskih vozača”, objašnjava Pezerović.

Dozvolu za obavljanje taksi delatnosti čeka oko 700 ljudi, od kojih 383 već ima pravosnažne sudske odluke za taksiranje, dok su ostali u različitim fazama sudskih postupaka.