Robne kuće "Beograd" prodate su danas na javnom nadmetanju za 360 miliona evra domaćoj kompaniji "Verano Motors", vlasništvo Radomira Živanića iz Beograda. Na javnoj aukciji u hotelu "Hajat" nadmetalo se 10 domaćih i stranih kupaca, a početna cena iznosila je 140 miliona evra. Domaći mediji su navodili da je Živanić zainteresovan za kupovinu fabrike "Zastava automobili" iz Kragujevca. Agencija za privatizaciju objavila je 27. jula oglas o prodaji Kompanije Robne kuće "Beograd".
Na prodaju je ponuđeno 239.679,06 kvadratnih metara poslovnog prostora - ukupno trideset i četiri Robnih kuća "Beograd", između ostalih tu su RK na Terazijama, "Beograđanka", RK "Podgoričanka", RK u Bijelom Polju, Subotici, Kikindi, Vranju, Pirotu, Užicu, Bačkoj Topoli, Nišu, Vršcu, Boru, Zrenjaninu, Uziču...
Na spisku su još Poslovni i Distributivni centar u Beogradu sa pravom korišćenja 27 hektara gradsko-građevinskog zemljišta, kao i supermarket i magacin "Spuž" u Podgorici.
Da bi učestvovali na nadmetanju kupci su morali da dostave bankarsku garanciju od 44 miliona evra i otkupe prodajnu dokumentaciju čija je cena iznosila 7.000 evra.
Dokumentaciju za učestvovanje na nadmetanju otkupilo je oko 40 potencijalnih učesnika.
(Tanjug)

Izvor