Zdravstveno stanje radnika konfekcije „Jumko” iz Vranja, koji četvrti dan štrajkuju glađu, sve je lošije, rekli su agenciji Beta članovi Štrajkačkog odbora. „Iscrpljene smo, malaksale. Uzimamo i dalje samo vodu, sokove, šećer i bombone. Bojim se da će ovim ženama uskoro biti potrebna lekarska pomoć”, rekla je predsednica Štrajkačkog odbora Snežana Veličković.
Ona je istakla da je radnica Zorica Đorđević, koja je juče povređena u sukobu štrajkača i obezbeđenja, jutros u vranjskoj Policijskoj upravi dala izjavu. Juče, kada su štrajkače u upravnoj zgradi „Jumka”, posetili predsednica Asocijacije nezavisnih i slobodnih sindikata Ranka Savić i članovi Predsedništva ASNS, došlo je do opšte gužve, a zatim i sukoba, u kojima su povređeni radnica Zorica Đorđević i Dragan Milovanović, član Predsedništva SANS.
Radnici „Jumka” štrajkuju već 33 dana, jer ne žele da sa matičnom firmom potpišu ugovor, čime bi automatski postali radnici konfekcije „Zamber”, čiji je vlasnik Jani Savas, britanski biznismen kiparskog porekla.
Savas je od države Srbije dobio šest miliona evra za izgradnju konfekcije, koja treba da počne rad 1. marta naredne godine i da zaposli 3.000 radnika.

Izvor