Milioni građana u Nemačkoj ostali su jutros da bezuspešno čekaju na železničkim stanicama zbog štrajka mašinovođa. Akcija, koja je počela juče, najopsežniji je i najduži štrajk u istoriji nemačke železnice.

Štrajk je juče počeo u teretnom saobraćaju, a danas je proširen i na gradske železnice, regionalni i međumesni saobraćaj.
Na istoku Nemačke od jutros saobraća samo još oko 15 odsto regionalnih vozova, na zapadu oko 50 odsto.
Vozovi gradske železnice saobraćaju samo još na svakih 20 do 40 minuta, u velikim gradovima Severne Rajne-Vestfalije na svaki sat. U Hamburgu je u pogonu samo još 40 odsto vozova, u Frankfurtu na Majni i Štutgartu trećina. Avio kompanije koje nude jeftine letove navele su da je juče broj rezervacija porastao za 15 do 30 odsto, što znači da se dobar deo putnika koji su nameravali da vozom putuju u neki od nemačkih gradova prebacio na avionski prevoz.

Sindikat mašinovođa, GDL, traži da Nemačka železnica sa njima sklopi poseban tarifni ugovor, ne onaj koji se odnosi na celokupnu branšu, kao i da im se skrati radno vreme i povećaju plate za 31 odsto. Mašinovođe u Nemačkoj zarađuju mesečno između 1.970 i 2.142 evra bruto.
Štrajk će trajati do subote ujutru. Sindikalne vođe su najavile da će u ponedeljak biti doneta odluka da li će biti nastavljen štrajk bez vremenskog ograničenja. Do tada, uprava Nemačke železnice, kako je saopšteno, ima mogućnost da mašinovođama ponudi prihvatljiv odgovor na njihove zahteve.
Nemačka železnica pokušava da posledice štrajka umanji angažovanjem mašinovođa iz susednih zemalja, a na najviše korišćenim linijama gradskih železnica u velikim gradovima putnicima je ponuđen prevoz autobusima.
Uprkos neprilikama koje štrajk stvara milionima građana, mašinovođe i dalje uživaju simpatije javnog mnjenja.
Šturost rukovodstva železnice nema pozitivan odjek u medijima, posebno od kada je objavljena vest da su vodeći menadžeri Nemačke železnice u prošloj godini sebi odobrili povišicu plata od 77 odsto.

Štrajk nemačkoj nacionalnoj ekonomiji nanosi štetu od 25 miliona evra dnevno. Privredna udruženja strahuju da će u mnogim fabrikama zaposleni morati da pređu na skraćeo radno vreme, jer nije obezbeđen redovan dotok sirovina i rezervnih delova.
Međutim, Savezna agencija za rad danas je saopštila da nema podataka o tome da je neka firma bila prinuđena da smanji radno vreme zbog problema u snabdevanju izazvanih štrajkom mašinovođa.

Izvor