Beograd - Dva radnika stradala su u jutrošnjoj nesreći u urušavanju tunela Straževica, koji se gradi na obilaznici oko Beograda u Resniku.

Radnici Energoprojekta Ljubomir Vidović i Eurogradnje Tomislav Ristić poginuli su, rekao je načelnik Uprave za zaštitu i spasavanje MUP-a Srbije Predrag Marić. On kaže da je akcija spasavanja završena oko 11.30 i da, sem dva stradala radnika, nije bilo drugih povređenih. Nesreća se dogodila oko 8.30.

Ljubomir Vidović je sam uspeo da se izvuče iz odrona, ali je odmah potom preminuo, najverovatnije od posledica unutrašnjih povreda, dok su spasilačke ekipe iz odrona izvukle Tomislava Ristića koji je bio ceo zatrpan.

"Došlo je do obrušavanja velike količine zemlje, vlažne i teške, na radnike koji su radili u tunelu. Prvi radnik je do polovine tela bio u zemlji, vatrogasci su uspeli da ga posle 40 minuta izvuku, ali je on, verovatno usled unutrašnjih povreda, preminuo", kaže Marić za B92.

"Drugi radnik je bio ceo zatrpan, pa je akcija završena tek oko 11.30. Drugi radnici sem dva stradala, nisu bili ugroženi ni na koji način", kaže on. Ministarstvo za infrastrukturu će izdvojiti po million dinara za nastradale porodice.

Na mesto nesreće stiglo je pet ekipa Hitne pomoći, Žandarmerija i četiri vozila vatrogasne brigade. Oni su nekoliko sati izvlačili zatrpane radnike.

Nesreća se desila kada se tokom oslobođenja zidova od oplate naglo obrušio peskoviti i glinoviti materijal sa čeonog dela tunela, zatrpavši dva radnika iz Beograda, koji su bili u temeljnom rovu.

Kako kažu u Inspektoratu za rad, teren je vlažan i peskovit, a u blizini postoji i prirodno klizište. U republičkom inspektoratu kažu da su na iskopinama tunela poštovane sve mere koje su propisane zakonom o radu, ali da će pravi uzrok nesreće biti utvrđen nakon detaljne istrage.

Direktor Inspektorata za rad Rade Ristanović je ponovio za B92 da istražni postupak traje i da će se utvrditi odgovornost za nesreću.

"Ono što je ključno, to je da je neophodno da veliki broj poslodavaca shvati zaista ozbiljno primenu Zakona o bezbednosti i zaštiti na radu i donošenje potrebnih akata", kaže on.

"To se pre svega odnosi na akta o proceni rizika koji su dužni svi da donesu pre pristupanju bilo kakvom radu, a u konkretnom slučaju to je naravno elabotrat o izvođenja građevinskih radova. Utvrdiće se kako je to urađeno, na koji način", kaže on.

Kako najavljuju nadležni, radovi na izgradnji obilaznice oko Beograda će biti nastavljeni.

Nadležni na licu mesta

Na licu mesta su predstavnici Ministarstva za rad, socijalna i boračka pitanja i rukovodstvo firme "Energoprojekt", koja je izvodila radove na tunelu u Resniku. Reč je tunelu Straževica u izgradnji, na obilaznici oko Beograda.

Mesto nesreće posetili su zamenica vršioca dužnosti gradonačelnika Beograda Radmila Hrustanović, gradski arhitekta Đorđe Bobić i ministar bez portfelja, zadužen za Nacionalni investicioni plan, Dragan Đilas.

Glavni gradski arhitekta Đorđe Bobić je rekao da se nesreća dogodila kada se tokom radova u tunelu obrušila zemlja, da je na radovima angažovano preduzeće Energoprojekt, a da je investitor radova država.

"Nadležni treba da utvrde zašto je došlo do nesreće i da li je ona mogla da bude sprečena", rekao je Bobić.

Đorđe Bobić je za B92 objasnio da gradnja tunela počela još pre nekoliko godina, ali da je zbog problema sa finansiranjem bilo prekida.

"Sada je iz NIP-a obezbeđen novac za njegov završetak i, nažalost, ostalo je još oko 50 metara da se taj tunel završi i da se praktično dovede u situaciju da bude i korišćen", kaže on.

"Taj tunel i ceo taj deo obilaznice oko Rakovice je vrlo bitan jer otvara više kilometara slobodnog prostora za obilaznicu. Nadamo se da je ovo poslednja nevolja na tom velikom poslu", kaže on.

"Grad i Republika će pokušati da porodicama olakšaju bar materijalnu stranu ovog tužnog događaja", kaže Bobić.

Đilas je rekao da će radovi na obilaznici oko Beograda biti nastavljeni, ali je istakao da je današnja tragedija pokazatelj da nije važna samo brzina, već i kvalitet radova i bezbednost radnika.

On je rekao da će biti istraženo ko je odgovoran za nesreću, navodeći da to neće vratiti ljudske živote i umanjiti bol njihovim porodicama.

Đilas je rekao da je razgovarao sa ministrom za infrastrukturu Velimirom Ilićem o nesreći i da su dogovorili da Vlada uputi pomoć porodicama nastradalih radnika.

I Energoprojekt učestvuje u istrazi

Na izgradnji tunela u Resniku radilo je preduzeće "Energoprojekt", a investitor radova je Republika Srbija.

Kompanija "Energoprojekt niskogradnja" izrazila je saučesće porodicama preminulih i saopštila da će sa nadležnim organima sprovesti istragu o uzrocima nesreće u tunelu Straževica.

Kako se navodi, nesreća je se dogodila zbog lokalnog ispadanja materijala iz bočnog dela čela tunela. Ta kompanija, koja je izvođač radova na tunelu, navela je da je preduzela sve mere zaštite u tunelu Straževica i da taj događaj ne ugrožava radnike, objekat i okolinu.

Direktor "Energoprojet niskogradnje" Nikola Breka kaže da je, dok se ne utvrde svi uzroci nesreće, teško proceniti šta je dovelo do urušavanja zemlje.

"Oni su vršili jednu rutinsku operaciju uklanjanja drvene oplate i pri tome je došlo do odrona svega dva kubika zemlje, koja je izazvala tragediju i odnela živote", kaže Breka.

On je za B92 rekao i da se procenjuje i da li su primenjene sve mere zaštite radnika, sli da ne može da govori o svim detaljima.

"Naša interna akta predviđaju punu meru zaštite u ovakvim uslovima rada. Da li je sve primenjeno ja ne znam u ovom trenutku, ali verujem, znajući da je direktor radova veoma iskusan inženjer i odgovoran čovek, da su sve mere zaštite bile primenjene. Ja verujem", kaže on.

Ministarstvo: Krivi izvođač i nadzornik

U Ministarstvu za infrastrukturu, koje je nadležno za izgradnju tunela Straževica međutim kažu da su izvođač i nadzornik radova odgovorni za ovu nesreću, ali da to nije i Ministarstvo.

"Naravno da Ministarstvo infrastrukture nije odgovorno, iako biste to voleli. Pošto mi nismo bili izvođači tih radova, nego smo bili investitori", kaže Borislav Borović, pomoćnik ministra za infrastrukturu.

"Ovi radovi su trebali da se nastave iz NIP-a, ali je došlo do prekida radova, ali to nije razlog, razlog je tehničke prirode - neko je trebao da obezbedi gradilište", kaže on.

Međutim, republički inspektor rada Sibin Obradović rekao je da je istraga o pogibiji dva radnika još u toku i da će tek nakon kompletnog uviđaja biti preduzete "odgovarajuće mere".

"Utvrdićemo da li su ispoštovane sve mere koje su propisane Zakonom o bezbednosti i zdravlju na radu i nakon toga proceniti koje mere treba preduzeti", kazao je Obradović agenciji Beta.

On je dodao da će kompletan izveštaj o nesreći u tunelu u Resniku biti gotov najkasnije do ponedeljka.

I Javno preduzeće "Putevi Srbije" saopštilo je da je u toku istraga, koja će utvrditi da li su u tunelu Straževica sprovedene sve mere tehničke zaštite. Kako se navodi u saopštenju, za mere tehničke zaštite odgovoran je izvođač radova i nadzorni organ.

Predsednik Odbora Skupštine Srbije za rad i socijalna pitanja Meho Omerović zatražio je od nadležnih kompletnu informaciju o pogibiji dva radnika.

On je najavio da će, kada Odbor dobije potpune informacije, zakazati sednicu tog tela, kako bi važnu temu kakva je bezbednost i zdravlje na radu, tretirali na način na koji zaslužuje.

Primenjivati mere zaštite na radu

Nesreće i povrede na radu u Srbiji se, uprkos tendenciji smanjivanja, ne retko dešavaju i ne mogu se predvideti, ali se mogu značajno smanjiti, kaže direktorka Uprave za bezbednost i zdravlje na radu Ministarstva rada i socijalne politike Vera Božić-Trefalt.

Ona je povodom najnovije nesreće rekla da se to može smanjiti merama koje poslodavci moraju da primenjuju u oblasti zaštite na radu i striktnim poštovanjem zakonske regulative.

Ona kaže da nadležni organi teže potpunoj eleminaciji povreda na radu, ali da su one nepredvidive poput saobraćajnih nesreća, naročito u građevinarstvu i teškoj industriji.

"Gde god se obavlja neki posao može doći do povreda, ali obaveza poslodavaca jeste da nastoji da primeni minimum mera u oblasti zaštite na radu, sa ciljem smanjenja povreda i profesionalnih oboljenja", kazala je ona.

Božić-Trefalt je, međutim, ukazala da su uglavnom velike firme koje imaju kontakt sa stranim investitorima počele sa procenom rizika i štetnosti svakog radnog mesta u svojim preduzećima, dok velika većina tome još nije pristupila.

Statistika povreda na radu

Uporedna analiza broja uviđaja povreda na radu ukazuje da je ukupan broj smrtnih povreda na radu, kojih je u ovoj godini bilo 22, smanjen za oko 55 odsto u odnosu na isti period lane.

Najviše nesreća dogodilo se u industriji i rudarstvu, a zatim u građevinarstvu. Analizom Inspektorata za rad utvrđeno je da se najveći broj povreda na radu dogodio u prvoj smeni.

Povređeni su najčešće u starosnoj dobi od 41-55 godina i to zaposleni sa srednjom stručnom spremom ili nekvalifikovani radnici.

Najčešći uzroci zbog kojih se događaju nesreće jesu rad na neobezbeđenoj visini i ivici objekta, na nepropisno obezbeđenom objektu, kao i rad bez sredstava i opreme za ličnu zaštitu, kao što su kaciga i pojas.

Kako je rečeno Tanjugu u Inspektoratu, poslodavci su, obzirom na visinu propisanih kazni, primorani da se sistemski bave bezbednošću i zdravljem na radu svojih zaposlenih i da shvate ekonomsku opravdanost ulaganja u bezbednost i zdravlje na radu.

Jedan od načina poboljšanja stanja u ovoj oblasti jeste procena rizika od opasnosti na radnom mestu i u radnoj okolini, koju je poslodavac dužan da, uz pomoć stručnjaka iz te oblasti, izvrši tu procenu.

Zato je, među brojnim podzakonskim propisama, usvojenim kao podrška Zakonu o bezbednosti na radu, donet Pravilnik o načinu i postupku procene rizika na radnom mestu.

Straževica kao deo obilaznice

Za obilaznicu su projektovana četiri tunela: Lipak (delom ispod platoa železničke stanice Ostružnica), Železnik, Beli potok (ispod Avalskog puta) i Straževica (ispod Resnika).

Probijanje tunela Straževica završeno je u januaru ove godine, a do tada su radovi koštali 1,6 milijardi dinara. Tunel ukupne dužine 745 metara, počeo je da se gradi jos 1990. godine i do 1996. godine, kada su radovi stali, probijeno je oko 180 metara.

Tunel Straževica nalazi se na petom sektoru obilaznice oko Beograda. Peti sektor dužine 5,4 kilometra povezuje Orlovaču (Ibarska magistrala) sa Avalskim putem do Bubanj potoka.

U martu je u Beogradu potpisan ugovor "Energoprojekt niskogradnja" i Javnog preduzeća "Putevi Srbije" o nastavku izgradnja obilaznice oko Beograda, vredan 44 miliona evra.

Kako je ranije saopšteno, vrednost radova na obilaznici oko Beograda je 452 miliona evra.

Izvor