Video snimak akcije možete pogledati ovde: http://www.youtube.com/watch?v=feQs_wgX6us

Ratibor Trivunac, član Anarho-sindikalističke inicijative, osuđen je danas na 10 dana zatvora odlukom gradskog sudije za prekršaje Gorana Milutinovića zbog javnog spaljivanja američke zastave u znak protesta i gnušanja nad posetom Džozefa Bajdena, potpredsednika SAD-a, Srbiji.

Ne obazirući se na argumente koje je izneo branilac Nikola Barović, da je ovakav vid protesta uobičajen u drugim zemljama sudija Goran Milutinović je doneo odluku da se presuda izvrši pre nego što postane pravosnažna zbog navodnih „interesa bezbednosti“. Drugu Trivuncu nije dozvoljeno čak ni da podenese žalbu, već je odmah sproveden na odsluženje kazne.

Sluge američkog imperijalizma još jednom su javnosti pokazale da su spremne da brutalnom represijom i drakonskim kaznama ućutkaju svaki glas koji se digne protiv imperijalističkog sistema terora, izrabljivanja i rata.

Spaljivanje zastave je simboličan čin protesta i smatramo da je postupak sudije za prekršaje skandalozan. Odbijamo da spuštamo roletne, odbijamo da slušamo naređenja, odbijamo da ćutimo! Uvek ćemo spaljivati simbole eksploatacije i ugnjetavanja!


Sloboda za Ratibora!
Neka svako spali svoju američku zastavu!


Sindikalna konfederacija Anarho-sindikalistička inicijativa,
sekcija Međunarodnog udruženja radnika i radnica

kontakt: info@inicijativa.org , 065/6569-738