Jaša Tomić - Tridesetak radnika građevinskog preduzeća "DB Gradnja" u petak je prekinulo radove na izgradnji kuća u Jaši Tomiću jer već 40 dana nisu primili plate. Oni su tako pokvarili veselje priređeno povodom svečanog otvaranja obnovljenog puta od Jaše Tomića do Busenja. Štrajkači su očekivali ministra za kapitalne investicije Velimira Ilića, ali je on u poslednjem momentu otkazao dolazak.

Nezadovoljnim radnicima nije se obratio ni direktor "DB Gradnje" Dragan Ristić. On je potpuno odvojen od radnika novinarima rekao da će svi radnici "u najskorije vreme" biti isplaćeni "do poslednje pare", a kašnjenje plata obrazložio je administrativnim razlozima. Nezadovoljnim štrajkačima obratila se jedino Aleksandra Damnjanović-Petrović, pomoćnika ministra za kapitalne investicije.

Ona ih je prvo podsetila da je svaki dan dragocen zbog rokova i atmosferskih prilika, a onda obećala da će već sledeće nedelje biti isplaćeni. Štrajkači nisu prihvatili njeno objašnjenje i poručili su da će nastaviti štrajk sve dok ne prime plate.

Bez obzira na te "pretnje", Aleksandra Damnjanović-Petrović je rekla da će prvih 100 kuća za postradale u Jaši Tomiću i Busenju biti useljene najkasnije do kraja ovog meseca, a kompletni radovi na preostale 254 kuće biće završeni po planu, do kraja ove godine.