Grupa Asian Dub Foundation čiji je zvuk kombinacija rege-džangl ritma, indo-dab basa, gitare i društveno-svesnih tekstova, održaće koncert 27. januara u Studentskom kulturnom centru (SKC) u Beogradu, u okviru turneje na kojoj promoviše novi album "Tank".

ADF su počeli 1993. godine u londonskoj organizaciji "Community Music", namenjenoj neengleskom stanovništvu. Basista Dr Das, koji je predavao muzičku tehnologiju, okupio je nekoliko svojih studenata, kao što su reper Deeder Zaman i aktivista za zaštitu gradjanskih prava - DJ Pandit G.

Formirajući najpre saund sistem, koji je nastupao na antirasističkim dogadjajima, nakon godinu dana angažovali su gitaristu Chandrasonica i počeli sa razvojem benda. Sun-J je pristupio bendu 1995. godine, čime je sadašnja postavka benda kompletirana.

ADF su novi album "Tank" objavili u februaru prošle godine u Japanu, a posle desetak dana i u ostatku sveta, osim u SAD, za njihovu izdavačku kuću "Rinse It Out", u distribuciji Labels/Virgin. Uoči nastupa u SKC-u, u formi saundsistema, ADF će 8. januara gostovati u Španiji, a 28. januara u Bariju, nakon čega će nastupiti u februaru u Londonu, Lisabonu i Antverpenu.