Drugi Anarhistički sajam knjiga u Zagrebu održat će se od 31. ožujka do 02. travnja 2006. godine. 31. 03. - 02. 04. 2006. Anarhistički sajam knjiga (ASK) u Zagrebu predstavlja pokušaj stvaranja dugoročnog projekta koji će se razvijati, i nadamo se, iz godine u godinu okupljati sve veći broj sudionika i sudionica, bilo da je riječ o izdavačkim kućama, grupama, malim projektima, promatračima i promatračicama, ili tek znatiželjnicima/ama koje zanima o čemu je tu zapravo riječ.

Prvi Anarhistički sajam knjiga u Zagrebu je bio uspješan, barem prema reakcijama sudionika i sudionica, ali i osoba uključenih u organizaciju cijelog događaja. Uz neke manje propuste, koji nisu znatno utjecali na cijeli događaj, tri dana sajma su okupila dvadesetak izdavačkih kuća i projekata, te oko tisuću posjetitelja i posjetiteljica. Za prvu godinu, više od očekivanog. ASK će se nastaviti događati u Zagrebu, svake godine u proljeće, kako bi na lokalnoj razini razvijali dostupnost slobodarske i srodne literature, ali i proširili diskusije koje se vode unutar pokreta, te ih doveli do zaključaka važnih za sredinu u kojoj živimo. Ideja Anarhističkog sajma knjiga je stvoriti u sredini u kojoj živimo važno mjesto susretanja, kako na lokalnoj, tako i na međunarodnoj razini.

Baš zbog toga je svačije sudjelovanje važno - dođite i podržite ovu manifestaciju koja donosi nešto bitno drugačije i što svoju važnost ima upravo u činjenici da se bazira na sudjelovanju svih i na solidarnosti kao temelju promjena koje smatramo poželjnim.

Sudjelovanje

Radi što bolje najave sajma, kao i organizacije potrebne infrastrukture, svoje sudjelovanje je dobro što prije najaviti. To možete učiniti putem elektronske pošte.

Javite se i napišite na koji način bi željeli sudjelovati, predvidjeli smo nekoliko mogućnosti, no otvoreni smo za sve prijedloge.

Isto tako, javite se ako vam treba smještaj, postoji nekoliko alternativa, zato je jako bitno da nam što prije pošaljete dolje navedene podatke.

Neki od podataka koji su nam bitni:

1. Pitanja za sve goste izvan Zagreba: - na koji način želite sudjelovati? - treba li vam pomoć oko organizacije smještaja u Zagrebu? (za dio gostiju možemo osigurati smještaj, no samo za određen broj ljudi, zato pokušajte sami osigrati svoj smještaj, što će nam znatno olakšati organizaciju) - koliko vas točno dolazi?

2. Ukoliko želite imati stol s knjigama: - koliki stol vam je potreban? - treba li vam pomoć oko prodaje knjiga? - možete li sudjelovati u nekim troškovima sajma? (nije obavezno)

3. Nešto što nismo pitali?

Detaljan program ćemo objaviti krajem veljače, odnosno početkom ožujka 2006.

Više informacija potražite na:
webu i e-mailu