Sedam osoba, od kojih dvoje dece, primljeno je juče u pančevačku bolnicu sa simptomima mučnine i povraćanja, pošto je iz jedne cisterne u fabrici “Utva vozila” u Pančevu iscurio sumpor dioksid.

Republički inspektor za zaštitu životne sredine Vladimir Stojanović saopštio je da je do tog ekološkog akcidenta došlo juče oko 13 časova, kada su radnici “Utve” pripremali cisternu preduzeća “Gas Elba” za testiranje na pritisak. Cisterna u kojoj se transportuje sumpor dioksid nije bila očišćena od te hemikalije i, prilikom otvaranja, iz nje je iscurela “izvesna količina hemikalije”. Radnici su izvukli cisternu iz hale i zatvorili ventile na njoj, ali je u međuvremenu iscureli sumpor dioksid vetar odneo u susedno dvorište gde se nalazilo sedam osoba.

U dečjem i odeljenju pulmologije pančevačke bolnice lokalnim medijima je potvrđeno da su primili dvoje dece starih 11 i pet godina i pet odraslih osoba starosti od 19 do 30 godina koji su se žalili na mučninu i povraćanje. Posle pregleda svi su pušteni kućama pošto nisu ustanovljene povrede na plućima, izjavili su dežurni lekari.