Profesor fizičkog, Milan Tešić iz Pravno - birotehničke škole "Dimitrije Davidović" u Zemunu odlučio je da se za svoja prava izbori tako što od četvrtka štrajkuje glađu u školskoj zbornici. Nastavnik je nezadovoljan i očajan jer ga je direktor Ilija Mirović suspendovao pre 15 meseci i uporno odbija da ga vrati na radno mesto. Iako je slabog zdravlja Tešić ističe da će gladovati dok "pravda ne bude zadovoljena".

On je u oktobru 2004. godine izneo optužbe na račun direktora, vezane za upis prekobrojnih učenika i malverzacije oko donatorskih ugovora. - Zbog tekstova koji su izašli u novinama Mirović me je suspendovao, a kao razlog je naveo da sam loše obavljao svoj posao - priča Tešić. - Posle 25 godina rada u prosveti, ispalo je da sam za nedelju dana napravio ispade koji su bili za najtežu kaznu. Optužio me je da sam pravio incidente u školi, a nijedan slučaj nije registrovao školski policajac, što samo potvrđuje da direktor govori neistinu.

Sukob između direktora i suspendovanog profesora svoj epilog dobio je i na sudu. U priču o malverzacijama u Pravno - birotehničkoj školi umešao se i Forum srednjih stručnih škola, koji je podržao Tešića, pa su tužbe pljuštale sa svih strana. Međutim, Mirović tvrdi da je poslednju reč imao Okružni sud koji je doneo odluku da se Tešić udalji s posla.

- Nemam niša lično protiv kolege, ali je on povredio radne dužnosti, jer je pozivao đake da štrajkuju i nastava nije mogla da funkcioniše normalno - objašnjava direktor. - Ukoliko sud donese odluku da ga vratim na posao tako ću i postupiti, mada sumnjam da će se to desiti. Tešić smatra da je štrajk poslednji način da javnost obrati pažnju i da njegov problem konačno bude rešen. Kaže da će sa gladovanjem prestati kada ga vrate na posao ili kada umre.

Izvor