Kragujevac - Nakon dvoipogodišnjeg neprekidnog štrajka zaposlenih u PKB Kragujevac, privatizacija PKB Transporta (firma koju su radnici PKB Kragujevca osnovali sredinom 90-ih prošloga veka) i zvanično je poništena. "Iz Trgovinskog suda u Kragujevcu stigao je dopis da je privatizacija PKB Transporta poništena. Dosadašnji vlasnik te firme Dragoljub Milovanović ima pravo žalbe na rešenje kragujevačkog Trgovinskog suda Višem trgovinskom sudu u Beogradu, ali, ako je suditi po činjenici da je taj beogradski sud naš slučaj svojevremeno vratio u nadležnost suda u Kragujevcu smatram da je privatizacija PKB Transporta definitivno poništena - izjavio je za Danas direktor PKB Kragujevac Novak Vitković.

- Rešenjem Trgovinskog suda u Kragujevcu o poništenju privatizacije PKB Transporta, došao je kraj dvoipogodišnjim mukama zaposlenih u PKB Kragujevcu. Dve i po godine bili smo, praktično, na ulici, bez plata, doprinosa za penzijsko-invalidsko osiguranje i elementarnih uslova za golo preživljavanje. Zato ćemo sada sudskim putem tražiti da dosadašnji vlasnik PKB Transporta Dragoljub Milovanović nadoknadi svu materijalnu štetu zaposlenima, ali i firmi čiju je imovinu uzurpirao i, pokazalo se, nezakonito koristio, ubirajući prihode. Podnećemo i krivičnu prijavu protiv Milovanovića za sve mahinacije koje je počinio prilikom privatizacije PKB Transporta i nakon toga - poručio je direktor PKB Kragujevac Novak Vitković.
PKB Transport privatizovan je na aukciji, održanoj 30. juna 2003. godine u Kraljevu, a kupio ga je dotadašnji direktor te firme Dragoljub Milovanović...

Već početkom jula 2003. radnici firme PKB Kragujevac koji su sredinom 90-ih formirali PKB Transport, stupili su u generalni štrajk zahtevajući da se privatizacija PKB Transporta poništi. Iako su tvrdili da je kupac, Dragoljub Milovanović, kao dotadašnji direktor PKB Transporta, falsifikovao aukcijsku dokumentaciju te firme. PKB Transport je na aukciji prodat za oko 30 hiljada evra, iako je firma vredela oko tri miliona evra.

Izvor