NIŠ - Predrag Petković(22) iz Niša, radnik građevinske firme "Metaloprerada" iz Novog Sela, preminuo je na Neurohirurškoj klinici od povreda koje je juče ujutro zadobio na gradilištu "Mega-market-Impeks prometa", saopštila je niška policija. Petković je zadobio prelom lobanje, jer je iz za sada neutvrđenih razloga, na njega sa visine od oko sedam metara, pala metalna šipka i udarila ga u glavu. Mladić je hitno prebačen u bolnicu ali je preminuo dva sata kasnije.

-Pacijent je primljen sa veoma teškom povredom glave izazvanom metalnim telom koje je probilo lobanju i oštetilo mozak. Umro je ne dolazeći svesti - rekao je za Glas dr Milorad Babić, lekar Neurohirurške klinike.

Gradilište je juče bilo pusto, jer je vlasnik "Metaloprerade", Adam Gajić nakon nesreće raspustio radnike. O incidentu svedoče samo prevrnute merdevine na kojima je vidljivo oštećenje nastalo udarom šipke i mrlja krvi pored njih. Radnici "Impeks prometa" nisu želeli da govore o ovom događaju.

U kući Petkovića u ulici Koste Abrašević tuga i muk. Predragov brat Aleksandar, koji je bio na gradilištu u trenutku nesreće je u potpunom šoku. Njihova majka još ne veruje da joj je sin stradao.
- Jutros sam ih u pet sati obojicu ispratila. Otišli su jadni da zarade neki dinar. Mučili su se na građevini da bi nama pomogli. Sad mi kažu da mi je sin stradao i da je u bolnici u kritičnom stanju - kaže nesrećna žena, kojoj još nije bilo saopšteno da je Aleksandar mrtav.

Brojne komšije, koje su se okupile da se Petkovićima nađu u nesreći, pokušavale su da uteše Aleksandrovog oca Slavka. On već godinama radi u firmi "Metaloprerada", u kojoj je najpre zaposlio Predraga, a odnedavno i Aleksandra. Ono što se zna je da Aleksandar u trenutku nesreće nije na glavi imao zaštitni šlem. Inspekcijski organi treba da utvrde da li je, s obzirom na prirodu radnog mesta, on imao obavezu da ga nosi, te da u skladu sa tim, odluči o eventualnom preduzimanju mera protiv vlasnika "Metaloprerade".