Niš - Štrajkački odbor "Srbijaturista", nezadovoljan odlukom Agencije za privatizaciju, odlučio je da se generalni štrajk nastavi, najavljujući izlazak radnika na ulice i blokadu centralnih gradskih saobraćajnica.

Radnici su nezadovoljni što je Agencija za privatizaciju Srbi Iliću, vlasniku kompanije "Junivorld", za 90 dana produžila rok za ispunjenje investicionih obaveza iz kupoprodajnog ugovora, potvrdio je za Glas Tomislav Milanović, član Štrajkačkog odbora. Štrajk traje već 58 dana, a jedini zahtev Štrajkačkog odbora je raskid ugovora sa Ilićem.

- Agencija je priznala da je Ilić investirao prošle godine samo 431.000 dolara, umesto 3,7 miliona, koliko je ugovorom obavezan, ali i to je diskutabilno jer se i te investicije ne vide. O Ilićevom odnosu prema našim objektima najbolje svedoči da su ovih dana sa hotela "Ambasador" počele da otpadaju fasadne pločice, pa je policija trakama obezbedila ovaj prostor u Voždovoj ulici. U razgovorima sa Ilićem saznali smo da planira da proda hotel "Ozren" u Niškoj Banji i zemljište preko puta i oko hotela "Nais".

Pošto planira da zadrži samo hotele "Ambasador" i "Niš", smatramo da Ilić sada kupuje vreme i da će, kada ostvari svoje naume, skupiti novac i otići. Zato mi nemamo drugog izbora nego da nastavimo štrajk još radikalnije - rekao je Milanović. Smenu generalnog direktora Nebojše Stojanovića, na čije je mesto Ilić juče postavio Sašu Radujka iz Beograda, štrajkači su ocenili kao novo zavaravanje radnika.

Izvor