Leskovac - Protestnom šetnjom leskovačkim ulicama stotinak radnika DKP "Put" izrazilo je nezadovoljstvo zbog višemesečnog dugovanja opštine od 20 miliona dinara ovom preduzeću. Zbog toga, kako kažu, od februara prošle godine nisu u mogućnosti da isplate zarade. Bratislav Milenković, predsednik Štrajkačkog odbora, kazao je da su bili primorani na ovaj korak jer se nadležni u opštini nisu odazivali na njihove apele i isplatili dug.

- Zbog tih dugovanja nismo u mogućnosti da organizujemo posao u "Putu", niti da isplatimo zarade. Duguju nam još od juna prošle godine, a poslednja zarada radnicima isplaćena je za februar 2005 - rekao je Milenković.
Marko Živković, predsednik Skupštine "Puta", istakao je da su zbog toga i tužili opštinu Leskovac, ali da se odugovlači sa odlukom.

- U međuvremenu, dug je zbog zimskog održavanja lokalnih puteva uvaćan za još osam miliona dinara, za koje ih nismo tužili. Zimsko održavanje puteve smo odradili bez dinara, dali su nam samo novac za neophodan materijal. Vrhunac je to što su nam posle 40 godina oduzeli letnje održavanje i poverili ga privatnom preduzeću, koje nema reference za ovaj posao, zbog čega smo podneli tužbu - izjavio je Živković. Radnici "Puta" najavili su da će danas teškim vozilima blokirati ulicu ispred zgrade opštine.

Izvor