Beograd - Ministarstvo rada će predložiti skupštini izmene Zakona o radu koje će sadržati konkretne predloge Saveta stranih investitora.

Savet stranih investitora u Beogradu saopštio je danas da je Ministarstvo rada, zapošljavanja i socijalne politike Srbije prihvatilo njihov predlog za izmene Zakona o radu, kako bi zaposleni efikasnije ostvarili svoja prava??!

Navedeni predlozi Saveta, koje je Ministarstvo usvojilo, pre svega se odnose na način regulisanja toplog obroka i regresa, minulog rada, osnovice za isplatu bolovanja, korišćenje godišnjeg odmora i rada na određeno vreme, navodi se u saopštenju Saveta stranih investitora.

Savet stranih investitora preneo je tokom današnjeg sastanka sa predstavnicima tog Ministarstva, stav članova tog saveta da se osnuje Agencija za zapošljavanje, kako bi se olakšao proces pronalaženja novih poslova i zaposlenih.

"Nestabilnost tržišta radne snage praktično je dovela do osećanja nesigurnosti potencijalnih investitora, koji smatraju da ovakvim zakonskim rešenjima Srbija ne demonstrira u punoj meri rešenost da uhvati korak sa tržišnim principima razvijenih zemalja", ističe se u saopštenju.

Predloženim izmenama Zakona, olakšalo bi se i poslovanje stranim kompanijama.

Izvor