Gornji Milanovac - Dragica Simić (50) iz Jarmenovaca kod Topole, radnica Fabrike automobilskih delova u Gornjem Milanovcu, izvršila je samoubistvo vešanjem u garderobi firme, u Ulici kralja Aleksandra. Prema informacijama iz SUP-a u tom gradu, policiju je o tome u 16.50 obavestio radnik obezbeđenja firme, a pretpostavlja se da je nesrećna žena digla ruku na sebe oko 16 časova prethodno se zaključavši u žensku garderobu.

Policija je zatekla telo na klupi u garderobi jer su kolege obile vrata i skinule je sa omče koju je pričvrstila na cev za grejanje. Prema izveštaju sa uviđaja pored nje je pronađeno nekoliko ličnih predmeta i oproštajno pismo. Iz obzira prema pokojnici i njenoj porodici u tužilaštvu su naveli samo delove pisma, i navode poslednju želju da se pročita na sahrani. Pismo je napisala nekoliko dana pre jer je na papiru stajao datum 6. april."Ja Simić Dragica, pri čistoj svesti i zdravoj pameti..." dalje navodeći lične probleme, kao jedan od povoda za ovakvu odluku pominje i gubitak posla u FAD-u.

Rođena je u Takovu, a od udaje je živela u Jarmenovcima kod Topole, odakle je svakodnevno putovala na posao u Gornji Milanovac. Živela je sa suprugom, ćerkom studentkinjom i sinom koji se nedavno vratio sa odsluženja vojnog roka."O njoj mogu reći samo najlepše. Bila je dobar čovek, radnik, drug, spremna da svakome pritekne u pomoć. Mnogo je teško podnela vest da je na spisku za otpuštanje. Imala je mnogo problema."

Za nekoliko godina umrlo joj je nekoliko članova porodice u Takovu. Suprug joj je bolestan, ćerka studira, a egzistencija porodice zavisila je samo od nje. Vest da bi mogla da ostane bez plate koja im je bila jedini izvor prihoda pogodila je kao grom. Tražila je, sirota, danima da je rukovodstvo sasluša, da iznese svoje probleme. Sve je bilo uzalud, bilo je sve što je uspeo da nam kaže dugogodišnji kolega. Nekoliko drugih kolega koji su pristali na razgovor samo van vidokruga obezbeđenja naglašavaju da je Dragica bila izuzetno dobar radnik i da je za svoj rad dobila i opštinsko priznanje kao najbolji metalostrugar. "Sedam dana je pričala kolegama i poslovođama da će se ubiti i da će je neko nositi na duši, ali to niko nije ozbiljno shvatio, pričaju koleginice.

Do direktora firme juče nije bilo moguće doći jer je obezbeđenju fabrike unapred naređeno da novinarima ne dozvole ulazak u firmu. Fabrika automobilskih delova je od devedesetih godina akcionarsko društvo, a prošle godine je većinski paket akcija kupila firma "ITH" iz Beograda. FAD ima 550 zaposlenih od čega je 190 tehnološki višak. Lica sa tog spiska nisu zvanično obaveštena o otkazu već su upućeni na godišnji odmor uz usmeno obaveštenje da po isteku odmora mogu uzeti radne knjižice.

Izvor