Bajina Bašta - Da bi sprečili direktora da službeni automobil koristi u privatne svrhe, radnici GP „Razvoj“ iz Bajine Bašte skinuli su sa direktorove „opel omege“ točkove i automobil ostavili na klocnama.

Naime, radnici „Razvoja“ već desetak dana štrajkuju zbog neisplaćenih zarada za prošlu godinu, a jedan od njihovih zahteva je bio i da se zabrani direktoru odlazak kući službenim automobilom i da se vozilo parkira u krugu fabrike. Pošto se direktor oglušio o taj zahtev, štrajkači su sa službenog automobila skinuli točkove i tako onemogućili njegovu upotrebu.

Direktor Milovan Milojević tvrdi da je štrajk nezakonit i da je zbog toga poslovodstvo podnelo krivične prijave protiv radnika za nadoknadu nastale štete. On traži od radnika da rade, a „plate će primiti kad bude para“.

- Pismeno smo obavestili direktora da su svi zakonski uslovi za štrajk ispunjeni i upozorili ga da radnicima ne preti otkazima i krivičnim prijavama, jer je to očigledan primer zastrašivanja - rekao je Duško Vuković, predsednik Sindikata u „Razvoju“.

I dok ni jedna strana ne popušta, radnici su jedan od zahteva rešili na veoma originalan način.

Izvor