Beograd - Predstava „Vaginini monolozi“ biće završnica kampanje Antitrafiking centra za borbu protiv nasilja nad ženama.

Antitrafiking centar najavio je završnicu svoje kampanje „Dok nasilje ne prestane“ koja je deo globalnog pokreta „V day“, za zaustavljanje nasilja nad ženama. Izvođenje predstave Iv Ensler, „Vaginini monolozi“ u režiji Jelene Bogavac, odigraće se 22. aprila, Jugoslovenskom dramskom pozorištu.

Na osnovu intimnih intervjua sa preko dve stotine žena, različite starosti i socijalnog porekla, Iv Ensler je napisala knjigu "Vaginini Monolozi". „Vaginini monolozi samu tajanstvenost i stid koja obavija priču o ženskom telu i seksualnosti transformišu u jedno kreativno, zanimljivo i duhovito oslobađajuće iskustvo“, rekla je Marijana Stojčić iz Antitrafiking centra.

U predstavi, koja se izvodi u humanitarne svrhe, igraće više naših poznatih glumica, kao što su: Mirjana Karanović, Danica Maksimović i Ana Sofrenović. Takođe će učestvovati i gošće iz inostranstva: Beatriz Luengo - popularna španska glumica, koju publika zna po ulozi Lole, iz serije "KORAK NAPRED", na B92, i Majlin Klas, engleska pijanistkinja bivša pevačica pop grupe "Hear say".

Antitrafiking centar je nevladina organizacija koja se bori protiv nasilja nad ženama, kroz akcije kojima pokušavaju da pokrenu razgovor o tom raširenom problemu, i prekinu ćutanje koje ga prati. Oni teže promeni opšte javne politike po pitanju nasilja i boljoj primeni postojećih propisa i normi u ovoj oblasti.

Marijana Stojčić iz Antitrafiking centra kaže da je svake godine jedna grupa u fokusu, a ovog puta su to „žene za utehu“. To su žene iz Japana, koje su bile primoravana na davanje seksualnih usluga japanskim vojnicima, tokom Drugog svetskog rata.

Izvor