Ovo je TikiWiki CMS/Groupware v1.9.11 -Sirius- © 2002–2008 od Tiki društvo Pon 22 of Jul, 2024 [05:01 UTC]
Borba na radnom mestu
Međunarodne aktivnosti
Istorija, teorija i kultura
Onlajn korisnici
Mi imamo 268 onlajn korisnika

Forum: Seksizam, homofobija i rasizam na radnom mestu

Forumi->Seksizam, homofobija i rasizam na radnom mestu->Homoseksualnost


SoulRebel
posts:3
1 zvezde
Homoseksualnost


Zasto ASI ili uopste anarhisti se bore za prava homoseksualaca? Zasto je to toliko bitna stavka? Najvise me zanima sa filozofskog aspekta...

  korisnik je offline
u: Čet 05 of Jul, 2007 [21:50 UTC] ocena: 0.00 čitanja: 46466

Posted messages

autor poruka
rata
rata
posts:201
4 zvezde
korisnik je offline
Re: Homoseksualizam
u: Čet 05 of Jul, 2007 [23:14 UTC] ocena: 1.00
> Zasto ASI ili uopste anarhisti se bore za prava homoseksualaca? Zasto je to toliko bitna stavka? Najvise me zanima sa filozofskog aspekta...

Ne znam zašto si stekao utisak da je u pitanju "toliko bitna stavka". Bitna je koliko i bilo koji drugi pokušaj vladajuće klase da podeli radničku klasu unutar sebe. Okrećući radnike/ce jedne protiv drugih, što koristeći zoološke razloge nacionalne ili "rasne" pripadnosti, što na osnovu individualnih seksualnih preferencija, što na osnovu nekih drugih nebitnih faktora, vladajuća klasa sebi obezbeđuje toliko potreban klasni mir. Borimo se za prava svih radnika na slobodu jer smo pametniji od onih koji će dopustiti da budu zavađeni i onda porobljeni.


autor poruka
Baklava42
posts:5
1 zvezde
korisnik je offline
Re: Homoseksualnost
u: Pet 05 of Nov, 2010 [08:47 UTC] ocena: 0.00
Naravno da treba podržavati i boriti se za jednakost polova i seksualnih opredeljenja. Međutim ja sam snažno protiv paradiranja, iako se neizmerno više gadim huligana koji razbijaju grad zbog toga i onda se predstavljaju kao bogznakakvi Srbi i patriote.

Ove godine je parada bila grupa ljudi u kaputima koji su prošetali do SKCa i zaista nikome nisu smetali, i to bi meni bilo potpuno u redu.

Ali ukoliko se to bezuslovno podrži, neumitno će prerasti u parade poput onih u Beču i ostalim većim gradovima zapadne Evrope, koje nemaju realnu poentu (budući da su tamo prava sasvim izjednačena i nema klinaca koji će razbijati izloge zbog toga), a sve su masivnije i provokativnije. Ukoliko se prava zakonski izjednače i uvede se snažna kampanja borbe protiv nasilnih akcija klerofašističkih i ultradesničarskih organizacija, neće biti potrebe za gej ništa više nego za strejt paradama.

Svaki čovek ima pravo na seksualnu privatnost - ali ja lično to posmatram i kao obavezu. Kako homoseksualci treba da imaju sva prava na jednakost, tako i mi da nam se - nasuprot zapadnim gradovima - ulice zbog toga ne zaustavljaju, i da deca ne moraju da nam gledaju našminkane ljude kako plešu ulicom u tangama i perju. Makar treba sprovoditi glasanje među Beograđanima, žele li da dozvole da se parada održi. To bi bilo fer. Na kraju krajeva, oni će je gledati.

Ponavljam, parade još uvek ne izgledaju tako kod nas, ali u većini drugih gradova u kojima se održavaju su takve i to po meni nije nešto što treba podržavati. Polnu i seksualnu jednakost uvek i po svaku cenu, ali ovo ne.

Naravno, ovo je problem koji ide jako duboko, jer naša vlada je odobrila tu paradu samo zbog pritiska zapadnih zemalja, a to je jedan izuzetno velik zalogaj.
Prikaži poruke:
 
Narodni ustanak u GrčkojUndefined rss id 2
Pažnja!


GNU FDL Powered by TikiWiki Powered by PHP Powered by Smarty Powered by ADOdb Napravljeno uz pomoć CSS Powered by RDF osnaženo sa HAWHAW
rss Članci RSS Galerije slika RSS Forumi rss Direktorijumi
[ Vreme izvršavanja: 0.09 sekundi ]   [ Korišćena memorija: 3.82MB ]   [ 98 upita baze podataka ]   [ GZIP Disabled ]   [ Opterećenje servera: 0.94 ]