Beograd - Radnici "Jugoeksporta" zatražili su od premijera Vojislava Koštunice da hitno ispita osnovanost uvođenja stečaja.

Oni traže i da se preispita rad Trgovinskog suda u Beogradu, za koji tvrde da je oštetio to preduzeće za oko dva miliona evra. U saopštenju preduzeća navodi se da se mora preispitati odluka suspendovanog predsednika Trgovinskog suda u Beogradu Gorana Kljajevića i uloga stečajnog upravnika Aleksandra Pavlovića, koji se, kako ističu, nije pridržavao pravne etike.

Radnici "Jugoeksporta" navode da je bez nadoknade ustupljen poslovni prostor te firme u Kolarčevoj i Zmaj Jovinoj ulici kompaniji VR modne kreatorke Verice Rakočević. Takođe je štetan i ugovor s firmom za trgovinu nameštajem "Dalas", koja je dobila prostore u Beogradu, Novom Sadu, Nišu i Kragujevcu i direktno oštetila "Jugoeksport" za pet miliona dinara.

U vezi s nepravednim stečajem, kako tvrde radnici "Jugoeksporta", dovode se u pitanje i ugovori sa firmama "Jes maj vilidž" sa Zlatibora, "Domekstra" iz Užica i "Demeks" s Novog Beograda, navodi se u saopštenju.

Izvor