Kragujevac - Radnici privatizovanog dela kragujevačke Industrije Filip Kljajić, koji sada posluje pod nazivom Tehnika Tankosić, najavili su za ponedeljak jednosatni štrajk upozorenja, čemu je prethodilo, dan ranije, spontano obustavljanje rada i privremena blokada ulaza u fabriku.

Predsednik Sindikata "Nezavisnost" Dragan Radosavljević izjavio je za Danas da su radnici primorani na štrajk, jer vlasnik ne poštuje kupoprodajni ugovor, ne obezbeđuje posao i ne isplaćuje zarade.

Radnici redovno dolaze u fabriku, ali posla nema, a vlasnik ne ispunjava preuzete obaveze iz socijalnog programa koji je bio sastavni deo kupoprodajnog ugovora. O svemu ovome obavestili smo kako nadležne državne organe, tako i vlasnika i rukovodstvo firme, kojima smo i najavili štrajk za ponedeljak - ističe Radosavljević.

U ovoj fabrici ranije su izradjivani alati, mašine i sedišta za Zastavine automobile, ali sada je najveći deo te proizvodnje zatvoren, što nagoveštava još jednu u nizu neuspešnih privatizacija kragujevačkih preduzeća. Ovde su, naime, propale gotovo sve one firme koje su kupili domaći preduzetnici.

Izvor