Jagodina - Radnici DP "Palas" blokirali su juče sve ulaze u hotel "Jagodinu". Nisu dozvolili bivšim radnicima, kao ni LJubomiru Nešiću, predsedniku UO, ni Zoranu Šobotu, v.d. direktoru firme, da uđu u hotel jer smatraju da oni nisu zakonito na svojim funkcijama. Da im ne bi neko na silu upao u "njihovo zdanje", organizovali su dežurstvo u tri smene. Jagodinska policija dežurala je čitav dan ispred hotela. Opsada će, prema rečima radnika, trajati dok Trgovinski sud u Kragujevcu ne poništi rešenje o Nešićevom i postavljenju Dragana Šobota za v.d. direktora.

VELIKI GUBICI

Hotel "Jagodina" dnevno gubi pazar od oko 15 hiljada dinara, goste koji dolaze na prenoćište i proslave matura, koje bi trebalo da počnu od petka. Ukoliko se situacija ne reši, oni će po maturi izgubiti od 150.000 do 240.000 dinara.


- Opsadno stanje traje od ponedeljka, kada su Nešić i Šobot u pola pet ujutru došli s privatnim obezbeđenjem. Odmah smo zaveli vanredno stanje. Poučen iskustvom iz Pivare, SUP je zabranio bilo kakav nasilan ulazak u hotel i oni se sve do juče nisu pojavljivali - kaže Slobodan Milošević, predsednik Skupštine.

Inače, DP "Palas" bilo je u stečaju od 29. marta 2002. do 17. marta ove godine. Po njegovom okončanju, 89 radnika, koji su radili i za vreme stečaja, dobili su stalni radni odnos. U okviru plana reorganizacije za v.d. direktora izabran je Slobodan Pajić, a za predsednika UO LJubomir Nešić.

- Kako on nije radnik naše firme, mi smo ga smenili i na njegovo mesto postavili Mirjanu Rašković, a Pajića ponovo za v.d. direktora. Međutim, prethodna garnitura falsifikovala je pečat firme i u Agenciji za privredne registre Nešić je ponovo upisan kao predsednik UO, Šobot za direktora, a Nešićevu suprugu Ivanku i Šobotinu suprugu Draganu upisali su kao članove UO, iako nikada nisu bili radnici "Palasa". Zbog toga smo protiv Nešića podneli krivične prijave za falsifikat - dodaje Milošević.

Izvor