Kruševac - Zbog pogoršanja zdravstvenog stanja većine članova porodica štrajkača, trojica radnika "Trajala", Dragoslav Jeftić, Dragiša Živković i Predrag Milošević, juče su saopštili da obustavljaju štrajk glađu, ali najavljuju da će radikalizovati protest.

U pismu predsedniku opštine Draganu Azdejkoviću i Socijalno-ekonomskom savetu SO Kruševac, kao i medijima oni navode da će svoju decu dovesti u zgradu SO, ukoliko im se ne obezbedi prinudan smeštaj dok Opštinski sud ne istera pravdu sa "Trajalom", koji je stanove solidarnosti podelio petorici direktora.

- Proveli smo 26 dana i 25 noći ispred SO Kruševac, pod vedrim nebom gde smo sedeli i spavali na betonu i da nam niko i nikakvo rešenje nije ponudio. Štrajk glađu smo obustavili zbog iscrpljenosti jer smo na ivici snage, a zdravlje nam je narušeno. Dobili smo alergiju na prljavštinu, a našu decu gazde isteruju iz kuće jer kiriju nemamo čime da platimo. Ali glad nas nije oterala sa ulice, jer već odavno živimo od vazduha i vode - navodi se u pismu štrajkača.

Nezvanično saznajemo da je u toku traženje nužnog smeštaja bar za jednu od najugroženijih porodica dok se na sudu, a po tužbi šestorice dugogodišnjih radnika "Trajala" ne reši sporna raspodela 20 stanova solidarnosti u novosagrađenoj zgradi kod Bazena.