Iseljenje Rade Dunjić iz samačkog hotela u Kumodraškoj ulici broj 181, koje je bilo zakazano za juče u 12 časova, sprečilo je dvadesetak stanara samačkih hotela. Razlog iseljenja su, navodno, neplaćeni računi za kiriju. Ona, međutim, tvrdi da je sve račune plaćala i da ne zna kako mogu da je izbace na ulicu sa šestomesečnom bebom. Za održavanje ovog hotela zadužena je firma "Beostan". Radnici ovog i drugih samačkih hotela žale se da već godinama sa njima imaju problema.

- Firma "Beostan" je uzimala od nas po pola miliona dinara mesečno na ime dugova komunalnim preduzećima, ali, novac nije stizao tim preduzećima na račun unazad šest godina. Problem je nastao kad su se dugovi nagomilali i kad su krenuli da nas isključuju. Uspeli smo pre dve godine da ih izbacimo iz našeg hotela i nećemo im dati da se vrate. Računi "Vodovoda" nam sad stižu direktno, nadam se da će uskoro i ostalih komunalnih preduzeća - rekao je Darko Stevović, jedan od stanara hotela u Ustaničkoj 244a koji je došao da spreči iseljenje.

Stanari su osnovali udruženje "Zvezdarac", u koji su uključeni i predstavnici svih samačkih hotela koje održava ova firma, što bi bilo ukupno 4.100 ležajeva. U "Beostanu", međutim, tvrde da za sva iseljavanja postoje pravosnažna sudska rešenja.

- Hoteli nisu stambene zgrade, niti su stanari nosioci stanarskih prava. Cena zakupa sobe za mesec dana je devet hiljada dinara, što je minimalno, a neki ni to ne plaćaju godinama - kažu u ovoj firmi. Oni dodaju da presuda za ovo iseljenje postoji već dve godine, a da je iseljenje ponovo zakazano za 23. oktobar.

Izvor