Novi Sad - Niko od predstavnika najviše gradske vlasti nije se pojavio na zboru građana u Mesnoj zajednici Nikola Tesla kako bi objasnio zbog čega se ukida ambulanta u Vršačkoj ulici. Nedolazak gradskih čelnika samo je učvrstio stav građana da donesu zaključak, po predlogu Saveta mesne zajednice, u kojem se traži da postojeća ambulanta ostane da radi, ili ako je već potrebno, da se Zavod za hitnu pomoć smesti u Vršačku, dogradi postojeći objekat, odnosno sagradi nova ambulanta.

Pred građanima se od pozvanih predstavnika gradske, pokrajinske i republičke vlasti pojavio samo vojvođanski ministar zdravlja Miloš Lučić koji je ocenio da je Novi Sad u obavezi da Telepčanima napravi novu ambulantu, ako već zatvara postojeću, ili sagradi objekat namenjen Hitnoj pomoci.

Nezadovoljnim građanima se obratio i pomoćnik direktora Doma zdravlja Petar Radin koji je ponovio da su u obavezi da urade deobni bilans sa Zavodom za urgentnu medicinu i da je paritetna komisija ustanovila da bi objekat u Vršačkoj najviše odgovarao novoj službi. On je ponovio i stavove Doma zdravlja da su spremni da zadrže četiri lekara u Vršačkoj pošto se tu smesti Zavod, ali su građani njegovo izlaganje propratili zvižducima.

Zboru građana na Telepu prisustvovali su i odbornici Skupšine grada iz redova DS i SVM koji su obećali da će se založiti u Skupštini da se nađe rešenje problema.

Izbor