Smederevo - Radnici Fabrike železničkih vozila "Želvoz" iz Smedereva rekli su niz optužbi na račun direktora Dragomira Čohadžića, koji se na čelu ove fabrike nalazi od decembra 2004. godine. - Čohadžić je odgovoran za štetne ugovore koji su proizveli dug od 10 miliona evra, za zapošljavanje novih ljudi iako je restrukturiranje u toku, za izbegavanje suspenzije osumnjičenih za privredni kriminal, za nezakonito obračunavanje zarada i neuplaćivanje poreza i doprinosa, za ucene i potplaćivanje sindikata i favorizovanje podobnih, a kažnjavanje nepodobnih - izjavili su Vladislav Nikolić, Dragan Maksimović i Darko Milićević.

- Naša fabrika počela je da propada novembra 2001. godine, kada je, na insistiranje DSS-a, na njeno čelo došao Duško Tešanović, koga smo smenili štrajkom i na čije mesto je ŽTP, odnosno JP Železnica Srbije, postavilo Čohadžića. Njegov cilj je potpuno uništenje fabrike da bi je, potom, za male pare otkupila ŽTP mafija - tvrde oni.

- Pošto je "Želvoz" 17. juna ove godine, radi privatizacije, preneo svoju imovinu i prava sa JP Železnice Srbije na Republiku Srbiju, Čohadžić od tada više nije smeo da bude na čelu "Želvoza" jer je to direktan sukob interesa - tvrdi Dragan Maksimović, referent kadrovskih poslova. - Tim povodom Sindikalno-radnički pokret i Sindikat radnika Želvoza, dva od šest sindikata u "Želvozu", poslali su zahtev Republičkom odboru za rešavanje sukoba interesa, ali je on ostao bez odziva, kao i dopisi premijeru Koštunici, ministru za kapitalne investicije Velimiru Iliću i ministru za privredu Predragu Bubalu - kaže Vladislav Nikolić, nekadašnji predsednik SRP-a i dodaje da su isto prošli i sa krivičnim prijavama protiv Tešanovića i Čohadžića, jer one čame u fiokama Opštinskog javnog tužilaštva, zajedno sa izveštajima Odeljenja za privredni kriminal SUP Smederevo.

- Jasne su namere Čohadžića i njegovih mentora iz Železnica Srbije, među kojima su bivši generalni direktor ŽTP Slobodan Rosić, bivši predsednik UO ŽTP, a sada član UO i kadar DPS Jablan Obradović i predsednik UO Železnice Srbije Obrad Božić, koji su sprečili da "Želvoz" 2002. bude izdvojen iz ŽTP-a radi privatizacije, kada su radnici nameravali da postanu većinski vlasnici. Sada žele da se domognu "Želvoza", jer će on biti prodat ubrzanom privatizacijom, koja podrazumeva dva tendera, posle kojih, ako budu neuspešni, sledi stečaj. Njihova namera je da miniraju oba tendera i tako izazovu stečaj i jeftinu kupovinu "Želvoza", zbog čega protivzakonito drže Čohadžića na njegovom čelu, da bi on do tada držao sve konce u rukama - tvrde Nikolić, Milićević i Maksimović.

- Tačno je da, za sada, ne isplaćujemo poreze i doprinose, jer nas država ne sprečava u tome. Osim ove, sve ostale optužbe iznesene na moj račun neosnovane su i neistinite. Nije tačno da je dug "Želvoza" 10 miliona evra jer nikakvog duga nema, sem prema državi. Sukob interesa koji se spominje ne postoji jer u Republici još uvek odlučuju ko će biti novi direktor "Želvoza", tako da sam do tada ja na njegovom čelu. Kada je reč o visini plata, ona zavisi isključivo od zalaganja i učinka zaposlenih i takav način obračuna može da smeta samo neradnicima, koji me jedini prozivaju i optužuju - rekao je, odgovarajući na optužbe, Dragomir Čohadžić.


Poklon JUL-u

- Ljubomir Stožinić, koji je pre 5. oktobra bio predsednik UO "Želvoza", protiv koga je podignuta optužnica da je JUL-u poklonio milion maraka, sada je postavljen u okviru ŽTP-a za koordinatora poslova između ćerki firmi ŽTP-a "Želvoz", "FASO", "Feršped", "KSR Beograd turs" i "Nega kola i DDD"-tvrdi Milićević.


Hiljadu vagona za Železnicu Republike

Prema nezvaničnim informacijama, posao stoleća, započet u maju ove godine pod nazivom "Hiljadu vagona za Železnicu Republike", "Želvoz" je ustupio preduzeću "Šinvoz" iz Zrenjanina, koji ga je angažovao kao podizvođača, pa "Želvoz" njemu fakturiše četiri evra po satu, a ovaj Republici pet evra, na čemu zarađuje evro po satu. Informaciju o angažovanju "Šinvoza" Čohadžić je potvrdio, ali je demantovao ovakav način fakturisanja.