Košarkaši Crvene zvezde zapretili su štrajkom upravi kluba u slučaju da im ne budu izmirena dugovanja, koja su stara i po nekoliko meseci. Koliko su igrači ozbiljni u toj nameri pokazuje podatak da nisu odradili prepodnevni trening u petak! I pored najavljenog bojkota igrači Zvezde su odigrali sinoć u Novom Sadu meč 6. kola Sinalko superlige protiv Vojvodine.

Sportski direktor crveno-belih Branko Kovačević rekao je da će klub isplatiti sva dugovanja, iako bivši košarkaš Zvezde smatra da igrači nemaju pravo na štrajk.

- Nema nikakvih problema i sve će biti rešeno veoma brzo. Do zastoja u plaćanju je došlo zbog toga što banke nisu radile za vreme prvomajskih praznika. Problem postoji, ali u javnosti je to prikazano kao alarmantna situacija. Imali smo sastanak sa igračima i objasnili im da oni treba da se fokusiraju na igru, a da će uprava svoj deo posla odraditi. Verujem da će dugovanja biti izmirena za dva do tri dana. Sportisti nisu rudari pa da štrajkuju kad oni hoće, jer u sportu vladaju neka druga pravila. Igrači moraju da treniraju, a zna se ko treba da se bavi finansijama - rekao je Kovačević.

Klub duguje platu igračima po nekoliko meseci, što je bio glavni razlog da košarkaši Zvezde bojkotuju prepodnevni trening u petak.

- Svaki igrač u svom ugovoru ima klauzulu u kojem zna kako prima platu, čak postoji uredba po kojoj može da dođe i do kašnjenja. Ako primanja kasne po nekoliko meseci, budite ubeđeni da će sve biti izmireno, jer tako stoji u ugovoru. Mislim da su igrači svesni problema u kojima se nalazi klub i verujem da se takve stvari više neće ponavljati. Sledi nam dosta važnih utakmica u našem prvenstvu i igrači moraju da razmišljaju o što boljem plasmanu Zvezde - završio je Kovačević.

Trener crveno-belih Stevan Karadžić nije hteo da komentariše poslednja dešavanja oko mogućeg štrajka igrača sa Malog Kalemegdana.

- Ne želim da pričam na tu temu. Molim vas, ostavite me na miru jer imam sada neki sastanak. Niste samo vi u pitanju, već neću da pričam ni za jedne medije. Možda jednog dana i progovorim na tu temu - rekao je Karadžić.

Najbolji igrač Zvezde Milan Gurović takođe nije hteo da priča o dugovanjima kluba prema igračima.

- Nemojte ništa da me pitate. Morate da me razumete, jer je takva situacija - kratak je bio popularni "Čiča".

Prema izvoru Pressa igrači su odlučili da do kraja sledeće nedelje nastave normalno sa treninzima i utakmicama. Međutim, u slučaju da se ne popravi situacija sa platama, krenuće u štrajk i bojkotovaće sve obaveze prema Zvezdi.

Kako saznajemo u klub sa Malog Kalemegdana čeka da Auto-kuća "Čačak" uplati prvu ratu na osnovu sponzorskog ugovora potpisanog pre početka Superlige. Zanimljivo da je odbegli Amerikanac Antonio Burks i još neki igrači imali redovna primanja. Burks je tako iz Beograda otišao sa 150.000 evra, a ostaje da se vidi da li će uprava sa Malog Kalemegdana preko KSS uspeti da vrati pare u klub.

Izvor