Jagodina - Predsednik Sindikata zaposlenih u Gerontološkom centru u Jagodini, Dragan Avramović, izjavio je da će zaposleni u toj ustanovi stupiti u generalni štrajk ako Vlada Srbije ne potpiše protokol o povećanju cene rada, prenosi Beta.

Avramović je rekao da je zbog formiranja nove vlade generalni štrajk, koji je bio najavljen za danas, odložen za 27. maj kako bi se dalo vremena resornom ministarstvu da počne pregovore o definisanju cene rada. On je dodao da taj protokol još jedino nije potpisan sa Sindikatom zaposlenih u socijalnoj zaštiti.

- Stotinak zaposlenih već 10 dana svakodnevno štrajkuje po jedan čas kao znak upozorenja, zahtevajući da Vlada Srbije potpiše protokol o povećanju cene rada u ovoj godini - dodao je Avramović.

On je izjavio da će zaposleni u toj ustanovi nastaviti i dalje sa svakodnevnim jednočasovnim okupljanjem ispred Centra sve do ispunjenja zahteva ili generalnog štrajka svih zaposlenih u socijalnoj zaštiti.
U Gerontološkom centru u Jagodini ima ukupno 270 korisnika usluga i u Sindikatu ističu da niko od njih neće ni jednog trenutka snositi posledice obustave rada. Avramović je kazao da je prosečna plata u Gerontološkom centru u Jagodini 17.600 dinara i da se zahteva povećanje od 13 do 15 odsto.

Izvor