Radnici Robnih kuća "Beograd", koji danas protestuju ispred Vlade Srbije, najavili su da će protest nastaviti i u toku noći, a sutra u podne počeće štrajk glađu.

Predsednik štrajkačkog odbora Radoje Arsenić izjavio je agenciji Beta da radnici zahtevaju razgovor sa premijerom Vojislavom Koštunicom i dodao da će ostati ispred Vlade do ispunjenja zahteva.

"Mi smo naše zahteve predali u Vladu i više ne želimo obećanja, već konkretna rešenja", izjavio je Arsenić i dodao da radnici zahtevaju reogranizaciju Robnih kuća i izlazak iz stečaja.

On je naveo da su radnici juče razgovarali sa ministrom ekonomije i regionalnog razvoja Mlađanom Dinkićem i da nije postignut nikakav konkretan dogovor.

Osim reorganizacije kompanije i njenog oporavka, radnici i akcionari Robnih kuća Beograd traže i isplatu akcija u vrednosti od 15 miliona evra koje su kupili 1992. godine, kao i isplatu zaostalih plata i doprinosa sa kamatama.

Protest radnika Robnih kuća Beograd počeo je 25. januara ove godine, a grupa radnika je 22. februara stupila u štrajk glađu zbog čega je nekoliko radnika dospelo u bolnicu.

Izvor