Radeći na mešalici za beton, mladić J. Đ. iz Kosjerića poginuo na Surčinskom putu
Mladić J. Đ. (22) poginuo je juče, nešto posle 15 časova, na gradilištu objekta u Ulici surčinski put 23e. Njega je udarila struja dok je radio na mešalici za beton. Kolege su pokušale da mladiću spasu život zatrpavajući ga peskom, ali bezuspešno. Hitna pomoć je, kako kažu radnici, stigla posle desetak minuta, ali ni tada nesrećnom mladiću nije bilo pomoći.

Prema prvim informacijama, J. Đ. je došao iz Kosjerića da na građevini zaradi džeparac, a na jesen je planirao da upiše višu školu.

Petnaestak radnika, koje smo zatekli na mestu nesreće, potreseni i u šoku nisu hteli da daju bilo kakvu izjavu. Mnogi su plakali, a neki su bili i agresivni.

– Mi smo jeli hleba zajedno. Pustite nas na miru. Da li ste vi normalni. Idite i pitajte ministre, ostavite nas poštene ljude – rekao je radnik koji je pokušao da otme kameru fotoreporteru.

Njegov kolega, za koga se pretpostavlja da je šef gradilišta na kojem su angažovani radnici gradili objekat u Ulici surčinski put, na pitanje inspektora o kojoj građevinskoj firmi je reč odgovorio je: „Nismo građevinska firma, radimo kao grupa na ovom objektu”.

Niko od neimara nije imao zaštitne šlemove, a vlasnika objekta na kome je nastradao dvadesetdvogodišnjak iz Kosjerića zatekli smo na mestu tragedije, ali on nije hteo da komentariše nesreću.

Komšije okupljene u manjim grupama međusobno su se došaptavale, a jedan od njih prokomentarisao je: „Ovde niko nikome ništa ne govori i niko ništa ne zna”.

Na mesto tragedije juče je izašla i inspekcija rada.

– Mi smo reagovali i uskoro ćemo imati uzrok i izvor povrede sa aspekta bezbednosti i zdravlja na radu. Zakon kaže da svako ima pravo na bezbednost i zdravlje na radu, kako zaposleni tako i oni koji rade na crno – rekla je „Politici” Vera Božić-Trefalt, direktor Uprave za bezbednost i zdravlje na radu.
Prema nezvaničnim informacijama, J. Đ. ima majku i sestru.

Izvor