On je precizirao da će 'Rotšild' predložiti na koji način, u kom procentu i kojom tehnikom bi 'Jat' trebalo da bude privatizovan.

Starčević je, na konferenciji za novinare, istakao da bi, ukoliko naplati pojedina sudska potraživanja, 'Jat' ovu godinu mogao da završi sa pozitivnim rezultatima, ističući da je prošle godine ta kompanija prvi put pozitivno poslovala.

Za ovu godinu planirano je da 'Jat' preveze oko 1,3 miliona putnika, odnosno oko 23.000 putnika nedeljno, ukazao je on, izrazivši očekivanje da će taj broj biti i premašen.

Starčević je kazao da je ostvarena bolja iskorišćenost aviona pa je popunjenost putničke kabine bila 63,2 odsto, dok je ranije iznosila oko 50 odsto.

Prema njegovim rečima, avioni 'Jata' su 'ekstra bezbedni', što pokazuju i međunarodni sertifikati koje je kompanija dobila u toj oblasti. Međutim, kako je naveo, 'Jat' radi sa prilično starom flotom, čime se troškovi održavanja aviona povećavaju i konkurentnost kompanije opada.

Starčević je naveo da je prosečna starost 'Jatove' flote 18 do 20 godina, što nije 'dramatična' starost za avione, ali je problem u troškovima održavanja, pa će novi vlasnik 'Jata' morati da uloži u nabavku novih aviona.

On je kazao i da su tokom jula i avgusta 'Jatovi' avioni leteli u proseku 11 sati dnevno, što je iznad svetskih standarda.