Na aukciji novosadske kancelarije Agencije za privatizaciju danas je prodato pet preduzeća u Vojvodini za ukupan iznos od 531,7 miliona dinara.

Trgovinsko preduzeće "Centropromet" u Šidu, sa oko 90 zaposlenih, kupila je Beograđanka Svetlana Purić za 340 miliona dinara, što je skoro sedam puta više od njegove početne cene na aukcijskom nadmetanju na kojem je bilo petoro zainteresovanih kupaca.

Iznos od 170 miliona dinara ostvaren je za trgovinu "Tekstil" u Sremskoj Mitrovici, čiji je vlasnik postao Mitrovčanin Nikola Nemčević pobedivši na aukciji sedmoro konkurenata koji su nadmetanje počeli s ponuđenom cenom od 12,5 miliona dinara.

Trgovinsko preduzeće za delove motornih vozila somborski "Agrosavez" kupio je, u drugom nadmetanju po početnoj ceni od 19 miliona dinara, Mirko Rakonjac, direktor i vlasnik somborske firme "Tra duga", čija je robna marka nameštaj "Aleksandar".

"Prostor" u Adi prodat je za 2,6 miliona konzorcijumu fizičkih lica koji predvodi Marta Varga-Pertić a novosadsko izdavačko preduzeće "Svetovi" je, po početnoj ceni od 100.000 dinara, kupila Biljana Drakula iz Beograda.

Neuspelim su proglašene aukcije za "Cink Novi Kneževac" i kikindski "Crveni signal", a otkazane su prodaje "Radio Novog Bečeja", Javnog informativnog preduzeća "Bačka Topola" i apatinskog Izddavačkog centra "Glas komune".

Sledeća aukcijska prodaja društvenog kapitala vojvođanskih preduzeća biće održana 7. decembra takođe u Sportskom i poslovnom centru "Vojvodina".

Izvor