Pančevo - Jelena Jankov je bez ikakve prethodne najave i objašnjenja od svog poslodavca dobila rešenje o otkazu. Prethodno je vredno radila, nije kasnila na posao, niti napravila bilo kakav disciplinski prekršaj. Pogrešila je kada je svom šefu otkrila da je u drugom stanju.

- Zapanjena sam. Umesto da razgovaramo o mom bolovanju dobila sam otkaz, bez obzira na to što sam radila na neodređeno. Međutim, neće se završiti na tome. Boriću se za svoja prava - kaže Jelena.
Ona je jedna od 150 Pančevki koje su ove godine potražile pomoć okrećući broj SOS telefona 519-900, za žene žrtve nasilja na poslu, koji radi u okviru Centra za prava žena pri sindikatu, „Nezavisnost“. Violeta Veselinov, operater Centra, kaže da su zlostavljanje i seksualno uznemiravanje zaposlenih žena teme o kojima se još uvek malo govori, što najbolje potvrđuje podatak da trećina žena koje su se prijavile nisu htele da otkriju svoj identitet, niti da navedu ime firme u kojoj su bile zlostavljane.
Veselinov dodaje da se najviše žena žalilo zbog otkaza koje su dobile kada su poslodavci otkrili da su ostale u drugom stanju. Zatim su slede žalbe na poslodavce koji postavljaju pitanja o godina i bračnom statusu kao osnovnom preduslovu za dobijanje posla bez obzira na školsku spremu. Veliki broj žena se žalio što su im poslodavci tražili da se pismeno obavežu da nekoliko narednih godina neće ostajati u drugom stanju.
- Ima slučajeve da su poslodavci naterali zaposlene da potpišu da su sami dali otkaz. Vlasnik jedne poznate privatne firme u Pančevu je odbio da radnici isplati jednokratno otpremninu, nego je rekao da će dobiti novac u 12 rata, iako je bila u pitanju mizerna suma. Drugi vlasnik je zatražio od jedne radnice da plati 300 evra za popravku mašine iako je imala platu 100 evra, i pretio joj da će, ako to ne učini, dobiti otkaz - kaže Veselinova.
Prijavljeno je nekoliko slučajeva seksualnog uznemiravanja. Verovatno ih je više, ali za sada je to još uvek tabu tema. Dešava se da nam dođu žene koje se žale na neki drugi problem, a u razgovoru sa njima naknadno otkrijemo da im, recimo, smeta što im šef često gleda u dekolte, ili da traži od njih da ofarbaju kosu pošto više voli plavuše.
- Mislim da je u sredini u kojoj živimo ukorenjen običaj da se ženama često upućuju lascivni komplimenti i ponude, a da se takvo ponašanje blagonaklono pravda njihovim slobodnijim ponašanjem i oblačenjem. Šef poslovnice velike kompanije tražio od jedne službenice da stupi sa njim u seksualne odnose i obećao joj, kao nagradu za to, napredovanje. Kada je ona to odbila, premestio ju je na slabije plaćeno radno mesto - dodaje Violeta Veselinov.
Pozitivno je što raste broj Pančevki koje prijavljuju zlostavljanje na radnom mestu, i što se prijavljivanje više ne svodi samo na okretanje SOS telefona. Sve češće zlostavljane žene dolaze u prostorije Centra za prava žena, i tamo u direktnom kontaktu sa operaterima govore o svojim problemima.

Pomoć advokata
Centar još uvek nema psihologa, ali ima advokate i dobro sarađuje sa Inspekcijom rada i Nacionalnom službom za zapošljavanje. Primarni cilj advokata Centra nije vraćanje na posao, nego sudska isplata svih novčanih naknada koje nisu izmirene, kao i isplata zdravstvenog i socijalnog osiguranja oštećenih žena.

Izvor