Beograd, Kraljevo — Radnici kraljevačkog Magnohroma blokirali su oko podneva raskrsnicu Kneza Miloša i Nemanjine, ispred zgrade Vlade Srbije.

Radnici zahtevaju isplatu 450 miliona dinara neisplaćenih zarada posle raskida neuspele privatizacije sa indijskim "Global stilom". Noseći transparente "Prodali ste nas" i uzvikujući "Hoćemo hleba", oko 1.000 radnika očekuje da resorni ministri prime njihove predstavnke kako bi razgovarali o tim problemima.

Sekretar Odbora za zaštitu u Magnohromu Milivoje Jakovljević je okupljenima poručio da će onemogućiti današnju sednicu Vlade ukoliko predstavnici radnika ne budu primljeni na razgovor.

Pravni zastupnik radnika Magnohroma Vladan Batić je rekao da očekuje da će ga, zajedno s predstavnicima radnika, primiti potpredsednik vlade Božidar Đelić i ministri ekonomije Mlađan Dinkić i finansija Mirko Cvetković.

"Ako imaju trunke savesti oni bi trebalo da nas prime kako bismo rešili problem radnika 'Magnohroma', jer oni ne traže ništa osim ono što im ova država duguje", rekao je Batić.

On je dodao da su radnici već godinu dana praktično na ulici i bez ikakvih primanja, zbog čega su dvojica radnika izvršila samoubistvo.

Na poslednjoj sednici Vlade, uprkos obećanju koje je radnicima dao savetnik premijera Srbije Slobodan Lalović, nije razmatran predlog o izdvajanju novca za potrebe radnika Magnohroma.

Izvor