Beograd - Savez samostalnih sindikata izvinio se predsedniku Srbije Borisu Tadiću zbog "nekulturnog ponašanja pojedinih učesnika prvomajskog protesta" i naveo da je to bilo "izrežirano".

Taj sindikat je u pismu Tadiću naveo da "kao organizator tog skupa održanog u Beogradu oseća veliku odgovornost i nelagodnost zbog nekulturnog ponašanja pojedinih neodgovornih učesnika te manifestacije", ali i navodi da je čitav incident bio "izrežiran".

Dodaje se da je tom skupu, "pored članova sindikata i pozvanih gostiju, prisustvovao i izvestan broj osoba sa namerom da pravi ispade i provokacije i da taj sindikat naknadnom analizom snimljenog materijala nije mogao da identifikuje kao svoje članove nijednu osobu koja je učestvovala u incidentu".

"SSSS veoma ceni vašu brigu za sindikalni pokret u našoj zemlji koju ste do sada više puta iskazali dolaskom na sednicu našeg Predsedništva, zajedničkim potpisivanjem Protokola o razumevanju, kao i zalaganjem da se definitivno potpiše Opšti kolektivni ugovor", navodi se u saopštenju.

"Pojedini učesnici prvomajskog okupljanja Tadića su dočekali zvižducima, uvredama i psovkama, ali ga je većina pozdravila aplauzom."

Kako je stvarno izgledalo na protestu, i da li je većina pozdravila Tadića aplauzom, pogledajte na video snimku koji su napravili aktivisti ASI-ja.

Izvor