Oko 70 stanara zgrade u Ulici deset avijatičara na Konjarniku, okupilo se juče u 15 časova i još jednom očajnički pokušali da zaustave nadgradnju na krovu svoje zgrade.

Stanari svakodnevno u manjem broju protestuju protiv dve partnerske firme "Koni konsalting" i "Prima stan" koje su suinvestitori u projektu nadgradnje pomenute zgrade, a za koju, tvrde stanari, nemaju potrebne dozvole.

Na jučerašnji protest, stanare je naterao strah od kiše i snega koji je juče pao, jer su izvođači radova već skinuli prvi sloj izolacije sa krova zgrade. U prilog tom strahu idu i iskustva stanara iz komšijskih zgrada na čijim krovovima su iste firme finansirale nadziđivanje.
Predsednik skupštine stanara zgrade u Ustaničkoj ulici 169-177, Željko Pantić, tvrdi da su firme "Koni konsalting" i "Prima stan" odgovorne za brojna ozbiljna oštećenja tog objekta nastala u prilikom nadziđivanja. Dok direktor firme "Koni konsalting", Miodrag Milivojević, tvrdi da će izgradnja u Ulici deset avijatičara biti gotova za mesec i po dana, Pantić ogorčeno priča kako ista nadgradnja na njihovoj zgradi nije gotova ni posle tri godine. Prema njegovim rečima, geotehničke analize su rađene na uzorku tla iz 1965. godine, pa rezultati ne odgovaraju sadašnjem stanju tla.

- Zbog tih loših analiza urađen je pogrešan projekat nadgradnje, pa se nadzidan sprat sleže i pritiska nadvratnike i nadprozornike. Zato ne možemo da otvorimo vrata i prozore - kaže Pantić.