Saopštenje Antifašističkog fronta povodom najave neonacističke manifestacije u Kragujevcu

Antifašistički front obaveštava javnost Srbije da poseduje informaciju da će se 13. januara 2006. godine, u Kragujevcu održati manifestacija neonacističke skinhed organizacije "Krv i čast".

Na internet prezentaciji ove kriminalne grupacije (www.28serbia.org) najavljen je "veliki koncert na kome će svirati više grupa iz Srbije".

Sličnim manifestacijama od 1995. godine pripadnici organizacije "Krv i čast" su svesno i tendenciozno propagirali rasnu mržnju i veličali fašističke uzore iz prošlosti. Vređajući istorijsko pamćenje našeg naroda, "Krv i čast" je više puta organizovala koncerte u čast rođendana Adolfa Hitlera, Rudolfa Hesa i drugih nacističkih zločinaca.

Posebno je uvredljiva činjenica da se održavanje ove antidemokratske i anticivilizacijske manifestacije planira u Kragujevcu, gradu čiji su građani 1941. godine bili žrtve jednog od najvećih nacističkih zločina u Evropi. Tada je, podsećamo, u samo jednom danu, nemački okupator streljao preko 3000 talaca, među kojima je bilo i 230 učenika kragujevačke Gimanzije.

Antifašistički front poziva na odlučnu akciju sprečavanja daljeg delovanja neonacista.

Fašizam neće proći. NO PASARAN!

U Beogradu, 12. 1. 2006.

E-mejl kontakt