Saopštenje povodom javnog spaljivanja "Bezbožnika" na fašističkoj TV Apolo

Kolektiv D.B.P.D, upozorava javnost u Srbiji da je juče prvi put od kraja Drugog svetskog rata upriličeno JAVNO SPALJIVANJE nekog časopisa. Časopis je list koji izdaje kolektiv D.B.P.D pod nazivom "Bezbožnik", a novinar je Željko Rakičević sa lokalne fašističke TV APOLO. To se desilo na vestima u 22h.

Smatramo da inkvizitorsko fašističke metode koje propagira dotični novinar na najbizarniji način pokazuju kako se branioci religije na ovim prostorima obračunavaju sa političkim neistomišljenicima. Upozoravamo da onaj ko danas nekažnjeno spaljuje novine sutra će, na isti način spaljivati ljude. Podsećamo da su jedino inkvizicija, i fašistički režimi u prošlom veku koristili ovaj metod za obračun sa neistomišljenicima. Ne čudi nas da se ova TV na taj način ponaša s obziom da joj se na čelu nalazi čovek sa dugom istorijom fašističke bolesti, ali nas čudi što ni jedno udruženje novinara u Srbiji nije reagovalo na ovako grubo kršenje novinarske etike.

Kolektiv D.B.P.D kao kolektiv leve orijentacije, potpuno odbacuje model koji predstavljaju korumpirani političari i njihovo skupštinsko kalkulisanje, i zato je pogrešno i zlonamerno trpati nas u isti koš sa njima. Izdavanjem Bezbožnika kolektiv D.B.P.D želi da propagira slobodu izbora, kritičko mišljenje i borbu protiv svih pokušaja da se ljudski um zatvori u bilo koji oblik dogme.

U Novom Sadu 12.01.2006.

dbpd /društvo za borbu protiv društva/
E-mejl kontakt
Web sajt