Petorica radnika građevinskog preduzeća "Neo produkt" iz Užica teško su povređeni posle tuče koja je izbila juče pre podne na gradilištu u Politovoj ulici broj 17 na Vračaru.

Glavni razlog tuče je plavi "polo", valjevske registracije koji je Nenad Stojanović parkirao ispred gradilišta. Kako je automobil ometao prilaz kamionu za istovar građevinskog materijala, a vlasnika nije bilo u blizini, radnici su ga sami pomerili.

- Kamion nije mogao da prođe, pa smo mi malo podigli auto i pomerili ga za nekih pola metra u stranu. Mislili smo da to neće da izazove nikakve probleme. Tada se vratio vlasnik automobila, počeo da viče, da nas vređa i da nam preti - kaže Dragan Aleksić, jedan od građevinaca koji je učestvovao u tuči.

Stojanović je u toku svađe udario šamar jednom od radnika na gradilištu koji mu je uzvratio, da bi ih posle toga ostali radnici razdvojili i oterali Stojanovića.

Posle svađe revoltirani Stojanović je otišao, ali se ubrzo vratio u Politovu ulicu sa desetoricom drugova, koji su nosili kapuljače na glavama i imali bejzbol palice. Oni su radnike prvo zasuli kamenicama, a potom ušli u zgradu koja se gradi i pretukli radnike.

U tuči su teško povređeni radnici M.R. (47), S.S. (27), B.J. (31), V.Š. (49) i R.A. (52). Oni su sa povredama glave, modricama, velikim podlivima i posekotinama prevezeni u Urgentni centar. Kako smo saznali u ovoj ustanovi, nijedan od njih nije u životnoj opasnosti.
Policija je, za sada, privela samo vozača, Nenada Stojanovića. Za njegovim saučesnicima se i dalje intenzivno traga.

Mladići koji su napali građevinske radnike palicama razbili su stakla na kamionu koji je na gradilište dovozio materijal.

Izvor