Obeležavajući 70 godina od početka španske revolucije, anarhistička izdavačka kuća Christiebooks iz Velike Britanije je postavila onlajn četri originalna filma napravljena od strane CNT -a između 1936. i 1938. godine.Od: Stuart Christie

Godina odavanja pošte žrtvama frankizma.

Zdravo, naš internet TV veb sajt je pokrenut i na njemu je moguće doći do četri orginalna filma koje je CNT uradio u periodu od 1936. do 1938. godine.
  • Takvi smo mi! (Nosotros Somos Asi!) (muzička komedija koja prati razvoj buržujskog deteta do pristalice CNT -a)

Još šest filmova CNT-FAI-ja će biti postavljeni tokom narednih nedelja, a dodaćemo i nekoliko savremenih dokumentarnih filmova koji se bave anarhizmom.

Takođe, na sajtu je i desetominutni prolog dokumentarcu o pozadini španske revolucije i ulozi anarhista i anarho-sindikalista od kraja XIX veka do Frankove smrti 1975. godine - "Red Years, Black Years".

Pozivamo vas da overite i meni "Arts and Posters" na našem sajtu (posteri CNT-FAI-ja, i moćne crno-bele ilustracije Heliosa Gomeza između 1925. i 1939. godine)

Filmove možete pogledati ovde.

Potreban vam je Quicktime 6 ili noviji, kao i muzička kartica da bi ste mogli da gledate i čujete filmove.

Voleli bi smo da pročitamo vaše komentare i mišljenja o tome kako da unapredimo sajt. Grešaka na njemu će svakako biti, a mi ćemo pokušati da ih ispravimo kada nam na njih bude skrenuta pažnja.

Sve najbolje - SC

PO Box 35, Hastings
East Sussex, TN34 2UX, UK

Izvor