Šabac - Rukovodstvo Zaštite bilja juče nije moglo da uđe u fabriku jer štrajkači nisu dozvolili da pređu preko kapije. Ovo je treći štrajk koji su nezadovoljni radnici organizovali, tražeći da im se isplate plate i naknade za penziono osiguranje. Prema rečima Milenka Avrića, predsednika štrajkačkog odbora, štrajk je morao da bude ovako radikalizovan, jer svi pregovori sa gazdom firme Živanom Jojićem, nisu dali rezultate.

- Znamo da nismo smeli da zabranimo ulazak rukovodstvu u firmu, ali više nemamo strpljenja da pregovaramao. Obećali su nam da će plate biti uplaćene u ponedeljak, a to nije učinjeno ni do danas. Naš osnovni i najvažniji zadatak je da raskinemo kupoprodajni ugovor i potražimo boljeg vlasnika - kategoričan je Avrić.

Član štrajkačkog odbora Mara Slavković kaže da je država kriva što ih je dala u ruke čoveka koji do sada nije ispunio ni jedno obećanje i da je krajnje vreme da agencija počne da misli o radnicima.
Vlasnik Živan Jojić nije imao vremena da komentariše ono što se dešava u fabrici, jer je, kako kaže, bio na poslovnom sastanku.
Zaštita bilja je privatizovana krajem 2004. godine.

Izvor